x

Na Velikoj nagradi Beograda - memorijalu Milan Šotra 92 učesnika

Na Velikoj nagradi Beograda - memorijalu Milan Šotra 92 učesnika

“Velika nagrada Beograda – memorijal Milan Šotra” u spomen na osnivača i dugo godina predsednika Saveza za leteće mete Srbije, uglednog međunarodnog streljačkog zvaničnika i tvorca strelišta “Bgd sportski centar Kovilovo” jednog od najboljih u svetu koji je preminuo 2. oktobra 2012. održaće se u subotu i nedelju.


Prijavljena su 82 učesnika, 79 strelaca u trapu (od toga 12 juniora i 5 žena) i 13 strelaca u skitu iz 11 zemalja: Hrvtske, Slovenije, Crne Gore, Rusije, Rumunije, Bugarske, Češke, Nemačke, Moldavije, Turske i Srbije. Sudiće internacionalne sudije iz Hrvatske, Grčke i Makedonije.


Titule će braniti u trapu Josip Glasnović iz Hrvatske i u skitu Denis Rezan iz Moldavije.


Takmičenja u subotu počinju u 9,30 sati, a u nedelju u 9,00 sati. Finala u trapu i skitu su planirana u nedelju od 13,30 časova.


Prošle godine u junirskoj konkurenciji u trapu pobedio je srpski junior Viktor Bareta, dok su u skitu srpski strelac Goran Stojadinović zauzeo drugo, a Jovan Amanović treće mesto.


Veliku pomoć Streljačkom savezu za leteće mete Srbije pružilo je, u organizaciji ovog uglednog međunarodnog turnira, Ministarstvo omladine i sporta Srbije.

Datum: 03.10.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...