x

Zoran Lukić šampion Srbije u trapu

Zoran Lukić šampion Srbije u trapu

Reprezentativac Grofa iz Kališta kod Požarevca Zoran Lukić osvojio je titulu šampiona Srbije u streljaštvu u gađanju glinenih golubova – trap  na strelištu “Bg sportskog centra Kovilovo”. U finalu finala savladao je Ivana Rožeka (Jedinstvo trap, Stara Pazova sa 12:11.


U borbi za bronzu Ljubomir Bitević (“Stevan Doronjski”, Sakule)  pobedio je  sa 10:8 sjajnog mladog strelca Grofa Aleksandra Ružića koji je nedavno na juniorskom Šampionatu sveta osvojio sedmo mesto.


Za plasman među šestoricu koja su odlučivali o medaljama, bio je potreban rezultat od 109 golubova.  Posle osnovanog dela na 125 golubova ubedljivo je najbolji bio  Nemenja Smiljanić (Grof) sa 120 golubova, samo dva manje od  državnog rekorda i u svih pet serija imao je po 24 goluba. U polufinale su se još plasirali Ljubomir Bitević (“Stevan Doronjski”, Sakule), Zoran Lukić, Aleksandar  Ružić (obojica  Grof, Kalište), Ivan Rožek (Jedinstvo trap Stara Pazova) i Nikola Šotra (Rikošet, Beograd).


U polufinalu koje se gađa na 15 golubova, eliminisani su Nikola Šotra (8) i Nemanja Smiljanić (11 golubova). Zoran Lukić se odmah plasirao u borbu za prvo mesto sa 14 pogođenih  golubova, dok su tri strelca sa po 12 golubova (Rožek, Ružić i Bitević) raspucavali za plasman u meč za zlato. Najbolji je bio Rožek sa tri pogodaka i otišao u finale finale sa Lukićem, dok su Bitević i Ružić odlučivali o trećčem mestu.


Konačan poredak na Šampionatu Srbije za 2015, trap

Pojedinačno: 1.  Zoran Lukić (Grof, Kalište kod Požarevca), 2. Ivan Rožek (Jedinstvo trap, Stara Pazova) 3. Ljubomir Bitević (“Stevan Doronjski”, Sakule), 4. Aleksandar Ružić (Grof, Kalište), 5. Nemanja Smiljanić (obojica  Grof, Kalište), 6. Nikola Šotra (Rikošet).


U ekipnoj konkurenciji pobedili su strelci Grofa iz Kališta kod Požarevca (Smiljanić, B. Leontijević i Ilić) sa 314 golubova. Oni su bili šampioni i 2010, 2011. i 2013. Drugo mesto je pripalo je prošlogodišnjem šampionu, beogradskom Rikošetu sa 310 (N. Šotra, Pavlović, Jakšić), a treće mesto je osvojila ekipa Dunav Futog sa 305 (Jarić, Ilić, Fabri). Učestvovalo je 39 takmičara i dve juniorke.


Trofeje je uručio predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije Predrag Šotra.

Naredno takmičenje je 13. “Velika nagrada Beograda - memorijal Milana Šotre” u disciplinama trap i skit na strelištu “Bg sportskog centra Kovilovo” od 2. do 4. oktobra.

Datum: 21.09.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...