Srebro za Kristinu Bedeč na SP u Milanu

Kristina Bedeč osvojila je srebrnu medalju u kajaku jednosedu na 1000 metara na Šampionatu sveta u Milanu. Kristina je do srebra stigla u vremenu 4 minuta 06 sekundi i 397 stotinki. Zlatna medalja pripala je Eriki Medvečki iz Mađarske (4:04.037), dok je bronzu osvojila Amerikanka Margaret Hogan (4:07.414).

Kristinu Bedeč danas očekuje i učešće u finalu na 5000 metara koje se vesla u 15:00 časova.

Ženski čeverosed: Nikolina Moldovan, Milica Starović, Dalma Ružičić-Benedek i olivera Moldovan, zauzele su 6. mesto u finalu na 500 metara. Osvajanjem 6. pozicije naša posada ženskog četveroseda obezbedila je olimpijsku normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naredne godine. 

U B finalu u jednosedu na 200 metara Nikolina Moldovan je pobedila i time se kvalifikovala za učešće na Olimpijskim igrama, ali se njena norma iz jednoseda prenosi na druge takmičarke, s obzirom da je ostvarila normu kroz četverosed.

Mesto na Olimpijskim igrama obezbedio je i Marko Dragosavljević

Srpski dvosed na 500 metara, Dragan Hančovski i Uroš Mitjev osvojili su prvo mesto u B finalu, dok je na istoj deonici u jednosedu, takođe u B finalu, Stefan Vekić zauzeo drugo mesto.

Najbolji srpski kanuista, Strahinja Mladežić, trku u jednokleku na 500 metara završio je na devetom mestu. Isto mesto zauzela je i Krasimira Stojčeva u B finalu jednokleka na 200 metara.

Datum: 23.08.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...