x

Srebro za Kristinu Bedeč na SP u Milanu

Srebro za Kristinu Bedeč na SP u Milanu
Kristina Bedeč osvojila je srebrnu medalju u kajaku jednosedu na 1000 metara na Šampionatu sveta u Milanu. Kristina je do srebra stigla u vremenu 4 minuta 06 sekundi i 397 stotinki. Zlatna medalja pripala je Eriki Medvečki iz Mađarske (4:04.037), dok je bronzu osvojila Amerikanka Margaret Hogan (4:07.414).

Kristinu Bedeč danas očekuje i učešće u finalu na 5000 metara koje se vesla u 15:00 časova.

Ženski čeverosed: Nikolina Moldovan, Milica Starović, Dalma Ružičić-Benedek i olivera Moldovan, zauzele su 6. mesto u finalu na 500 metara. Osvajanjem 6. pozicije naša posada ženskog četveroseda obezbedila je olimpijsku normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naredne godine. 

U B finalu u jednosedu na 200 metara Nikolina Moldovan je pobedila i time se kvalifikovala za učešće na Olimpijskim igrama, ali se njena norma iz jednoseda prenosi na druge takmičarke, s obzirom da je ostvarila normu kroz četverosed.

Mesto na Olimpijskim igrama obezbedio je i Marko Dragosavljević

Srpski dvosed na 500 metara, Dragan Hančovski i Uroš Mitjev osvojili su prvo mesto u B finalu, dok je na istoj deonici u jednosedu, takođe u B finalu, Stefan Vekić zauzeo drugo mesto.

Najbolji srpski kanuista, Strahinja Mladežić, trku u jednokleku na 500 metara završio je na devetom mestu. Isto mesto zauzela je i Krasimira Stojčeva u B finalu jednokleka na 200 metara.

Datum: 23.08.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...