Jedno srebro, dve bronze i tri Olimpijske norme na SP u Milanu

Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek osvojile su srebrnu medalju u dvosedu na 500 metara. Milica i Dalma finale olimpijske discipline izveslale su za 1 minut 41 sekund i 75 hiljaditih. Zlatnu medalju, osvojile su Mađarice Gabrijela Sabo i Danuta Kozak (1:39.865), dok je bronza pripala nemačkoj posadi u sastavu Franciska Veber, Tina Dice (1:41.335).


Prezadovoljna sam kako smo odveslale trku, bila je žestoka konkurencija. Bilo nam je napeto ovih dana jer se nije išlo direktno u polufinale pošto je bilo puno prijavljenih posada, ali drago mi je da smo psihički jer smo svakako fizički smo svakako spremne, izdržale do samog kraja i osvojle medalju, srećna je Milica posle osvajanja srebrne medalje.

Trka je bila odlična jer smo sve odradile planski. Jako je nezgodno takmičiti se sa punom konkurencijom jer nemamo na koga da obratimo pažnju jer su svi dobri i svi daju svoj maksimum i ove godine, stvarno, sve posade sudošle spremne jer svi žele da idu na Olimpijske igre u Rio i svi daju svoj apsolutni maksimum. Stvarno sam zadovoljna jer smo u ovakvoj konkurenciji uspele da prvo se izborimo za finale, da izborimo kvotu za Rio i da osvojimo medalju, naglasila je Starović.

Osvajanjem srebrne medalje Milica i Dalma obezbedile su i normu za tu disciplinu za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Bronzane medalje osvojile su dve srpske posade: Marko Tomićević i Milenko Zorić u dvosedu na 1000 metara iNebojša Grujić i Marko Novaković u dvosedu na 200 metara.

Finale dvoseda na 200 metara veslano je dva puta: u prvoj trci oglašen je pogrešan start, međutim, većina takmičara nije registrovala tu sudijsku odluku pa su izveslali celu deonicu. Tek kada je prva trka završena, takmičarima je saopšteno da će se finale ponoviti za samo 40 minuta.

Svetski prvaci iz Moskve, u Milanu su do bronzane medalje stigli za 31 sekund i 46 hiljaditih. Zlato je pripalo Mađarima Šandoru Totki i Peteru Molnaru (30.935), dok su srebro osvojili Rusi Jurij Postrigaj i Aleksandar Djačenko (30.966).

Dali smo svoj maksimum, nismo imali nikakvih grešaka od početka trke do samog kraja. Na kraju smo osvojli treće mesto, ali smo zadovoljni, rekao je Grujić.

Zadovoljni smo što smo osvojili olimpijsku normu koja nam je bila najveći cilj. Cela sezona nam je bila u poprilično žestokom ritmu i imali smo veoma dobar kontinuitet i čak i ovo treće mesto je odličan rezultat, naglasio je Novaković.

U poništenoj trci Novaković i Gruijić kroz cilj su prošli kao drugi.

Mi smo prvu trku izveslali maksimalno i tek kad smo prošli kroz cilj su nam sudije rekle da se trka ponavlja. Mi se fizički i psihički spremamo za tu jednu trku i ta druga nije bila planirana, ali šta je tu je. Osvojiti dve medalje u razmaku od 40 minuta stvarno je veliki uspeh i to govori da smo spremni i da od nas mogu da se očekuju velike stvari u budućnosti, naglasio je Gruijić.

Koliko ja znam ovakve stvari se nisu nikad dešavale. Čuo sam signal za pogrešan start, ali niko nije stao pa nismo ni mi. Stvarno ne znam zašto trka nije prekinuta već su sačekali da se završi. Svi su izveslali do kraja i tako je kako je. Medalja je tu i idemo dalje, naglasio je Novaković.

Tomićević i Zorić do bronze su stigli u vremenu 3 minuta 11 sekundi i 502 stotinke. Zlato je pripalo Maksu Rendšmitu i Markusu Grosu iz Nemačke (3:10.175), dok je srebro osvojila posada Australije: Keni Volas i Laklan Tejm (3:11.132).

Bila je jako naporna trka ali smo uspeli da iskontrolišemo situaciju jer smo posle starta malo zaostali. Znali smo da imamo dobru putujuću brzinu što smo i iskoristili i većinu trke smo bili u vođstvu. Malo nam je falilo snage u finišu, ali dali smo sve od sebe i to je najvažnije, zadovoljan je Zorić.

Ja sam prezadovoljan jer smo od početka trke bili u igri za medalje. Na 100 metara do kraja smo čak i bili u vođstvu. Išli smo kao nikad do sada, pogotovo što ranije trke nismo ovoliko dobro vozili. Išli smo na zlato, nismo taj cilj ispunili, ali medalja je medalja. Ispunili smo olimpijsku normu što je najvažnije i sve ide svojim tokom, pa ćemo u Riju da idemo na zlatnu medalju, zadovoljan je medaljom Tomićević.

Datum: 23.08.2015. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...