Projekat ZdravoRastimo

 
 
Atletski savez Srbije i kompanija Nestlé Adriatic nastavljaju sprovođenje globalnog programa "ZdravoRastimo" u Srbiji, najavom kvalifikacija šeste sezone Nestlé školske atletske lige. Takmičenje koje okuplja decu od 9 do 13 godina biće otvoreno u utorak, 18. septembra, kvalifikacijama u Kragujevcu, nakon čega slede takmičenja u kojima će se ove godine nadmetati osnovci iz Zrenjanina, Beograda, Sremske Mitrovice, Čačka, Novog Sada i Niša. Finale će biti održano u Novom Sadu, 9. oktobra 2012. kada će se najbolji atletičari okititi medaljama.
Svake godine u Nestlé školskoj atletskoj ligi učestvuje preko 5000 atletičara školskog uzrasta, koji se takmiče u disciplinama: trčanje na 60, 300 i 600 metara, skok udalj, skok uvis i bacanje kugle.

Kompanija Nestlé je posvećena unapređenju opšteg zdravlja dece kroz edukaciju o zdravoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i zdravim životnim navikama. U Srbiji se trenutno sprovode dva programa, u saradnji sa Atletskim savezom Srbije - Nestlé školska atletska liga, program "ZdravoRastimo" koji je posle uspešnog pilot programa prošle godine, proširen na šest gradova u Srbiji i podučava decu sedmih razreda principima zdrave ishrane. Tokom trajanja pilot programa, 900 učenika osnovnih škola u Beogradu, Novom Sadu i Nišu je učestvovalo u programu, dok se očekuje da će ovogodišnjim proširenjem na još tri grada - Zrenjanin, Čačak i Kragujevac, oko 2000 osnovaca imati priliku da nauči o osnovama i važnosti zdrave ishrane i redovnog bavljenja sportom.

Nestlé školska atletska liga jedan je od ključnih nosilaca globalnog Nestlé programa "ZdravoRastimo" čiji je cilj da poboljša odnos prema zdravom životu kod dece školskog uzrasta. Ovakvi programi predstavljaju osnov za objedinjenu i sistemsku edukaciju dece školskog uzrasta, a za sve programe koje sprovodi u Srbiji, Nestlé ima podršku nadležnih ministarstava - Ministarstva prosvete i nauke i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
Datum: 18.09.2012. Autor: Jelena Stanković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...