x

Reebok Crossfit na Wellfit-u 2012

Reebok Crossfit na Wellfit-u 2012
Beograd, 17. septembar 2012. godine - Pored mnogobrojnih inovacija sa kojima su posetioci Wellfit sajma imali prilike da se upoznaju, veliku pažnju je privukla prezentacija Reebok Crossfit-a.
Uz sportski duh i pozitivnu energiju, svi koji su želeli isprobali su Reebok Crossfit, jedinstvenu disciplinu koju je u našu zemlju uveo brend Reebok.

Crossfit predstavlja kombinaciju gimnastike, dizanja tegova, kardio treninga, vežbi sa sopstvenim telom, pliometrije, funkcionalnih pokreta i mnogih drugih aktivnosti koje izazivaju vaše telo i uče vas novim veštinama svaki dan. Cilj Crossfit-a je da vas pripremi za svakodnevne aktivnositi. To se najbolje postiže uz stalno menjanje  treninga, tako da se naše telo nikada ne adaptira na ono što mu spremimo.

Karakteristika Crossfit-a je korišćenje vrlo malo rekvizita u odnosu na moderne fitness centre. Uz korišcenje malog broja rekvizita, koji se mogu iskoristiti na bezbroj načina, koriste se i neki nekonvencionalni, na primer burići, kamionske gume, maljevi, konopci, kolica, džakovi, sanke, itd. To je u principu kružni trening ili "trening po stanicama", gde je pri oblikovanju treninga dozvoljeno korišćenje dosta vežbi: olimpijska dizanja, rad sa ruskim zvonom, trčanje, suvo veslo, vežbe sa sopstvenom masom, zgibovi, propadanja na krugovima, sklekovi, trbušnjaci, razna priručna sredstava, džakovi, kolica, sanke za vuču i guranje, ploče i bućice. Trening se obično sastoji od 3 do 20 stanica, koje se prolaze jednom ili više puta na kome možete pronaći stotine trening kombinacija.
Datum: 17.09.2012. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...