x

Seniori startuju u Lucernu na III Svetskom kupu

Seniori startuju u Lucernu na III Svetskom kupu
U petak, 10. jula 2015, u Lucernu počinje Treći svetski kup na kojem će srpsku veslačku reprezentaciju predstavljati pet posada – dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, četverac bez kormilara Radoje Đerić, Veselin Savić, Nikola Stojić, Dušan Bogičević, skif za lake veslače Miloš Stanojević i ženski skif Ivana Filipović. – Zbog povrede leđa prvi ženski skif Iva Obradović propušta takmičenje u Lucernu

U petak, 10. jula 2015, u Lucernu počinje Treći, ujedno i poslednji, ovogodišnji Svetski kup na kojem će se za odličja ogledati blizu 700 takmičara i takmičarki iz 45 zemalja. Među njima je i deset srpskih reprezentativaca u pet čamaca. U dvojcu bez kormilara veslaće Miloš Vasić i Nenad Beđik, osvajači evropske bronze na Evropskom prvenstvu za seniore početkpom juna u Poznanju, u dubl skulu Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, u četvercu bez kormilara Radoje Đerić, Veselin Savić, Nikola Stojić i Dušan Bogičević, u skifu za lake veslače Miloš Stanojević, a u ženskom skifu Ivana Filipović.

Nažalost, zbog povrede leđa prvi naš žesnki skif Iva Obradović propustiće ovo takmičenje. Nakon završnih priprema na Bledu, u Francuskoj i Paliću srpska ekspedicija, u kojoj su članovi Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić, Dejan Guslov i Petar Ibročić, treneri reprezentacije Olkesandr Fedotov i Saša Mimić i generalni sekretar VSS Nebojša Jevremović stigla je u Lucern u sredu.

Inače, po kriterijumima VSS nastup na Svetskom prvenstvu za sada su obezbedili obezbedili Vasić i Beđik, evropskim odličjem u Poljskoj. Ostali će priliku za to imati upravo u Lucernu, a uslov je da osvoje jedno od prvih devet mesta u svojim disciplinama ukoliko u njima bude prijavljeno najmanje devet zemalja. Nakon takmičenja u Lucernu čamci koji ne budu izvadili “vizu” za Ožibele biće pod lupom stručnog štaba u nameri da se od njih naprave najbolje posade za Francusku.

Datum: 10.07.2015. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...