Kuglaši Crvene zvezde predstavili tim za novu sezonu

 
 
Kuglaši Crvene zvezde, kao i u svakoj sezoni, imaju visoke ciljeve – juriš na šampionsku titulu u  Super ligi Srbije,  dobro predstavljanje srpskog kuglanja na Kupu NBC federacije u oktobru u Ricingu u Austriji i odbrana titule ekipnog šampiona Srbije u juniorskoj konkurenciji- istakao je na predstavljanju kluba u pres centru Sportskog društva Crvena zvezda predsednik „crveno – belih“ kuglaša Miroslav Macura.

- Imamo mladu ekipu u kojoj su kadeti i juniori u većini, uz nekoliko seniora  i zbog toga su ovakve ambicije i realne -  rekao je Miroslav Macura.- Na duže staze, cilj Crvene zvezd je i igranje u Ligi šampiona i osvajanje titule u ovom najprestižnijem tekmičenju za klubove. Potrebno je samo vremena da stasaju naši poletaci, ali je  dobro imati plan da i rukovostvo kluba a i igrači znaju čemu treba da streme... U oktobru u Ricingu je  na Kupu NBC federacije dobar test za ovu generaciju da vide gde su u svetskom kuglanju.

Direktor SD Crvena zvezda  Igor Milojević čestitao je kuglašima i rukovodstvu kluba na sjajnim rezlutatima ove sezone i potom je uručio prigodan poklon  mladom kuglšu Crvene zvezde Marku Antiću osvajaču dva svetska zlata na kadetskom Šampionatu sveta u Špajherzdorfu u Nemačkoj u maju:
-  Ekonomska kriza sprečava sportsko društvo da budu izdašnije prema klubovima  u finansijskom pogledu, ali strategija  je da makar pokušamo da svakom kolektivu obezbedimo krov nad glavom i vrhunske uslove za treninge i takmičenja. Pokušaćemo da u dogledno vreme u saradnji sa rukovodstvom kuglaškog kluba rešimo  problem kuglane, jer svaki zakup otežava život klubu a u toj situaciji su dve trećine naših članova. Kuglaški klub je primer, koji uvek  i na svakom mestu ističem, kako se i u ovim teškim vremenima radom, entuzijazmom i zalaganjeme mogu da postignu vrhunski rezultati. Velike zasluge  pripadaju, naravno, igračima ali i predsedniku kluba Miroslavu Macuri koga uvek navodim za primer sportskog radnika koji sa mnogo upornosti „vuče“ klub ka uspesima  na ponos cele porodice crveno – belih.

Ove sezone Crvena zvezda je bila treća u Super ligi Srbije i izborila učešće na Kupu NBC federacije. Ekipa je osvojila prvo mesto na međunarodnom turniru u Banjaluci i drugo u Skoplju, Željko Miličević je  osvojio pojedinačnu bronzu na Šampionatu Srbije i zlato u miksu, juniori su se okitili četvrtom uzastopnom ekipnom titulom šampiona Srbije, Bojan Kličarić je bio dvostruki juniorski vicešampion Srbije, Marko Antić ima kadetsko srebro i bronzu...

U novu sezonu Crvene zvezda će ući sa dva mlada igrača iz Doline iz Padine Mihalom Garafijatom i Želislavom Jakabom, koji su igrali i za kadetsku reprezentaciju, a u planu je da zaigra i junior iz  Bileće Marko Vujović. Kroz superligaško kaljenje su lane već prošli juniorski i kadetski reprezentativci Marko Anrtić, Bojan Kličarić i Ivan Anđelković. U timu su ostali iskusni nekadašnji šampioni Srbije Saša Juhas i Željko Miličević i uvek pouzdani prvotimci Jovan Kerečki, Ilija Kornjača, Ljubiša Suzić, a ako zatreba tu su i predsednik Miroslav Macura i Milan Ostojić.

- Zahvaljujem se Sportskom društvu Crvena zvezda na svemu što čini za kuglaški klub, znamo da  bi pomogli i više da imaju. Nadamo se da će tako biti i u novoj sezoni i da ćemo se zajedno radovati uspesima –  dodao je Miroslav Macura.

Na konferenciji za medije predstavljeni su novi dresovi kuglaša Crvene zvezde koje je obzbedio Jovan Kerečki i njegova renomirana subotička firma „Promostar“. 

Datum: 23.06.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...