x

Kuglaši Crvene zvezde predstavili tim za novu sezonu

Kuglaši Crvene zvezde predstavili tim za novu sezonu
Kuglaši Crvene zvezde, kao i u svakoj sezoni, imaju visoke ciljeve – juriš na šampionsku titulu u  Super ligi Srbije,  dobro predstavljanje srpskog kuglanja na Kupu NBC federacije u oktobru u Ricingu u Austriji i odbrana titule ekipnog šampiona Srbije u juniorskoj konkurenciji- istakao je na predstavljanju kluba u pres centru Sportskog društva Crvena zvezda predsednik „crveno – belih“ kuglaša Miroslav Macura.

- Imamo mladu ekipu u kojoj su kadeti i juniori u većini, uz nekoliko seniora  i zbog toga su ovakve ambicije i realne -  rekao je Miroslav Macura.- Na duže staze, cilj Crvene zvezd je i igranje u Ligi šampiona i osvajanje titule u ovom najprestižnijem tekmičenju za klubove. Potrebno je samo vremena da stasaju naši poletaci, ali je  dobro imati plan da i rukovostvo kluba a i igrači znaju čemu treba da streme... U oktobru u Ricingu je  na Kupu NBC federacije dobar test za ovu generaciju da vide gde su u svetskom kuglanju.

Direktor SD Crvena zvezda  Igor Milojević čestitao je kuglašima i rukovodstvu kluba na sjajnim rezlutatima ove sezone i potom je uručio prigodan poklon  mladom kuglšu Crvene zvezde Marku Antiću osvajaču dva svetska zlata na kadetskom Šampionatu sveta u Špajherzdorfu u Nemačkoj u maju:
-  Ekonomska kriza sprečava sportsko društvo da budu izdašnije prema klubovima  u finansijskom pogledu, ali strategija  je da makar pokušamo da svakom kolektivu obezbedimo krov nad glavom i vrhunske uslove za treninge i takmičenja. Pokušaćemo da u dogledno vreme u saradnji sa rukovodstvom kuglaškog kluba rešimo  problem kuglane, jer svaki zakup otežava život klubu a u toj situaciji su dve trećine naših članova. Kuglaški klub je primer, koji uvek  i na svakom mestu ističem, kako se i u ovim teškim vremenima radom, entuzijazmom i zalaganjeme mogu da postignu vrhunski rezultati. Velike zasluge  pripadaju, naravno, igračima ali i predsedniku kluba Miroslavu Macuri koga uvek navodim za primer sportskog radnika koji sa mnogo upornosti „vuče“ klub ka uspesima  na ponos cele porodice crveno – belih.

Ove sezone Crvena zvezda je bila treća u Super ligi Srbije i izborila učešće na Kupu NBC federacije. Ekipa je osvojila prvo mesto na međunarodnom turniru u Banjaluci i drugo u Skoplju, Željko Miličević je  osvojio pojedinačnu bronzu na Šampionatu Srbije i zlato u miksu, juniori su se okitili četvrtom uzastopnom ekipnom titulom šampiona Srbije, Bojan Kličarić je bio dvostruki juniorski vicešampion Srbije, Marko Antić ima kadetsko srebro i bronzu...

U novu sezonu Crvene zvezda će ući sa dva mlada igrača iz Doline iz Padine Mihalom Garafijatom i Želislavom Jakabom, koji su igrali i za kadetsku reprezentaciju, a u planu je da zaigra i junior iz  Bileće Marko Vujović. Kroz superligaško kaljenje su lane već prošli juniorski i kadetski reprezentativci Marko Anrtić, Bojan Kličarić i Ivan Anđelković. U timu su ostali iskusni nekadašnji šampioni Srbije Saša Juhas i Željko Miličević i uvek pouzdani prvotimci Jovan Kerečki, Ilija Kornjača, Ljubiša Suzić, a ako zatreba tu su i predsednik Miroslav Macura i Milan Ostojić.

- Zahvaljujem se Sportskom društvu Crvena zvezda na svemu što čini za kuglaški klub, znamo da  bi pomogli i više da imaju. Nadamo se da će tako biti i u novoj sezoni i da ćemo se zajedno radovati uspesima –  dodao je Miroslav Macura.

Na konferenciji za medije predstavljeni su novi dresovi kuglaša Crvene zvezde koje je obzbedio Jovan Kerečki i njegova renomirana subotička firma „Promostar“. 

Datum: 23.06.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...