x

Bitka za svaki dinar u SSS

Bitka za svaki dinar u SSS
Na redovnoj godišnjoj Skupštini Streljačkog saveza Srbije u Beogradu (predsedavao predsednik Siniša Mašović) istaknuto je da je u 2015. jedan od glavnih zadataka obezbeđivanje sopstvenih sredstava od sponzora i donatora, kao i ostvarenje efikasne naplate potraživanja, među kojima je i dugovanje „Bg sportskog centra Kovilovo“ od Evropskog prvenstva 2011. Nedostak sredstava može ozbiljno da ugrozi programe posebno je zbog toga što je SSS iz republičkog budžeta za ovu godinu dobio 23 procenta manje nego 2014. (37 miliona umesto 48 miliona dinara). Planirani prihodi su, inače, 88.000.000 dinara.

Usvojen je i izveštaj Upravnog odbora o radu u 2014. Istaknuto je da su prošle godine na velikim takmičenjima ostvareni rezultati u granicama planiranih, a najveći uspesi su osvajanje dve kvote za OI u Riju na Svetskom prvenstvu u Granadi (Andrea Arsović i Jasna Šekarić). U 2014. SSS je poslovao u minusu 2.459.666 dinara što je, kako je ocenjeno, posledica nepostojanja sopstvenih sredstava. Poslovanje je bilo u skladu sa zakonom i namenski, što je navedeno i u izveštaju nezavisnog revizora. 

U izveštaju u radu je još naglašeno da su veliku pomoć pružili Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet, Sportski savez Srbije, Nacionalna agencija za antidoping i Zavod za sportsku mediciju.

Srećko Pejović, sportski direktor SSS, je u svom izveštaju o radu reprezentacije istakao da su osnovni ciljevi ispunjeni, a najznačajniji rezultati su, sem dve olimpijske kvote, i tri ekipne medalje na SP u Granadi (zlato seniorke vazdušni pištolj, bronze seniorke vazdušna puška i bronza seniori MK puška ležeći), ali da je i i pored sve jače konkurencije u Evropi i svetu, propušteno nekoliko prilika za još bolji bilans. Reprezentvne selekcije su suočene i sa nedostakom sredstava jer odlasci na takmičenja i pripreme  koštaju mnogo, a novca nema dovoljno.

Za člana Nadzornog odbora SS Srbije izabrana je Ida Kabok, istakniti bivši strelac, sudija i streljački radnik iz Novog Sada.

Skupštini je prisustvovalo 47 delegata, a kao gost i dr Dane Korica, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije.

Datum: 26.05.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...