x

Atletičari sa invaliditetom potvrdili visok kvalitet

Atletičari sa invaliditetom potvrdili visok kvalitet
Na sportskim terenima Republičkog zavoda za sport u Košutnjaku održano je prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom, koje je kako po broju učesnika tako i rezultatima koji su postignuti u potpunosti opravdalo očekivanja i potvrdilo visok kvalitet koji u ovoj «kraljici sportova» ima naš grad.

Preko stotinu takmičara – članovi klubova i sportskih društava, učenici škola i korisnici usluga socijalne i zdravstvene zaštite iz svih sredina, polaznici škole atletike ali i već afirmisani sportisti i osvajači brojnih odličja sa najprestižnijih svetskih takmičenja – prava sportska uzbuđenja i zapaženi rezultati među kojima su već očekivani od Draženka Mitrovića i Željka Dimitrijevića, svetskih i olimpijskih šampiona ali su pomena vredna po dva zlata Jasmine Stefanović  (korisnice usluga stanovanja uz podršku)  u bacanju kugle i na 100 m u kategoriji intelektualnih teškoća, Aleksandre Relote(učenica škole «Venjko Ramadanović») u skoku u dalj i na 100 m. u kategoriji slabovidih, Jasne Živković (učenica škole «Dragan Hercog») na 100 i 400 m. i rekordni hitac za zlato Slobodana Miletića u bacanju diska.

Još jednom se kao uspešan organizator potvrdio Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, a održavanje prvenstva je podržao i omogućio Grad Beograd, Sekretarijat za sport i omladinu, čiji predstavnik je i učinio čast posetom i uručenjem medalja za neke od dobitnika.

Datum: 22.05.2015. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...