x

Detenhajm potvrdio domaćinstvo SP u kuglanju 2017

Detenhajm potvrdio domaćinstvo SP u kuglanju 2017
Nemački gradić (bolje reći veće selo) Detenhajm potvrdio je  na Konferenciji Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) u Špajherzdorfu da će u maju 2017. organizovati ekipni seniorski Šampionat sveta, pionirski Svetski kup i Prvenstvo sveta (ekipno i pojedinačno) za kadete. Detenhajm je bio domaćin ovih takmičenja i 2009.

Pojedanačno seniirsko i juniorsko Prvenstvo sveta odigraće se 2016. u Novigradu u Hrvatskoj. Za ova takmičenja otvoren je konkrus za 2018. i za sada se prijavila Rumunija.

Utvrđeni su  i domaćini međunarodnih takmičenja za klubove za 2107. Finale Lige šampiona održaće se u Podbrezovoj u Slovačkoj, za Svetski kup kandidati su Mađarska (Budimpešta ili Đer) i Češka, Evropski kup održaće se u Hiršauu u Nemačkoj, a Kup NBC federacije u Augzburgu. 

Na konfernciji nisu usvojene promene statuta  veće je odlučeno da  prvo nacionalni kuglaški savezi pošalju primedbe i sugestije, da ih, potom Predsedništvo FIK NBC razmotri i vrati u obliku predloga, da bi se statut promenio ne narednoj Konferenciji FIK NBC.

Konferenciji nisu prisutvovali delegati Poljske, Mađarske, Francuske i Slovačke iako imaju delegacije na  Šampionatu sveta u Špajherzdorfu, dok je Austrija javila da neće učestvovati.

Još ranije su utvrđeni domaćini takmičenja za klubove za naredne dve godine i sada su potvrđeni - 2015: Svetski kup u Bačkoj Topoli (Srbija), Evropski kup u Štraubingu (Nemačka), Kup NBC federacije u Ricingu (Austrija, 2016: Svetski kup u Bolcanu (Italija), Evropski kup u Bačkoj Topoli (Srbija) i Kup NBC federacije u Štraubingu (Nemačka). Termini su u oktobru.

 U Svetskom kupu učestvuju nacionalni šampioni, u Evropskom kupu vicešampioni a u Kupe NBC federacije trećeplasirani timovi iz lige i pobednici nacionalnih kup takmičenja.

Pojedinačni seniorski i juniorski Svetski kup 2017. odigraće se u Detenhajmu.

Predsednik KSS Uroš Dragojlović, koji je sa generalnim sekretarom Vojkom Pavlovićem, bio u delegaciji KSS na konferenciji, protestvovao je što za igrače i članove delegacije organizatori nisu obezbedili mesta sa kojih bi pratili meč svojih selekcija,  kao i zbog dugačke ceremonije otvaranja gde su  izređalo dvostruko više govornika od propisane trojice. Odgovor je bio da su organizatori bili obavezni prema sponzorima i lokalnoj upravi da dovedu više govornika,  kao i da nije predviđeno mesto za igrače (ulaz se naplaćuje).

Usvojen je predlog delegacije Slovenije da se za pojedinačne Svetske kupove  ubuduće prijavljuje po četiri igrača i igračica a da se, potom, na licu mesta odredi ko će od njih igrati. Takođe prihvaćen je predlog Slovenaca da se finale Lige šampiona mora da igra na stazama sa pločama. Tražili su i da sva takmičenja za klubove igraju na takvim kuglanama, ali nije prihvaćeno.

Datum: 18.05.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...