x

Kako (ne)treba navijati

Kako (ne)treba navijati
„Soko“, udurženje za unapređenje sporta i promociju sportskog navijanja i Obrazovni sistem „Ruđer Bošković“ predstavili su po broju strana malu, ali veoma sadržajnu publikaciju „Kako (ne)treba navijati“ u toku sportskog dana u Gimnaziji „Ruđer Bošković“ koji je organzovan u znak sećanja na rano preminulog učenika ove škole Ahmad Isaka, gde su učestvovali i učenici Pete i Petnaeste beogradske gimnazije.

Brojne ugledne zvanice pozdravili su Nada Vuković direktor u Obrazovnom sistemu „Ruđer Bošković“ i Miloš Marinković predsednik Udruženja za unapređenje sporta i promociju sporskog navijanja „Soko“ koji je domaćinima uručio i zahvalnicu.

O značaju navijanja kao važnog dela sporta govorile su psiholog Vanja Govorko i nekadašnja plivačica  Vesna Damnjanović.
- Navijanje ponese sportistu i tada može da pruži i više od onoga što je mislio da može – poručila je gimnazijalcima Vesna Damnjanović.-  Takođe je veoma važno navijati u sportskom duhu, fer i civilizovano i vratiti se sa sportskog događaja zadovoljan i ispunjen bez obzira da li je tim za koji ste navijali pobedio ili izgubio. 

Udruženje za unapređenje sporta i promociju sportskog navijanja „Soko“ i Obrazovni sistem „Ruđer Bošković“ su mladima ovom publikacijom, upravo u trenutku kada  je nasilje eskaliralo na „večitom derbiju“  želeli i da ukažu šta je nedolično ponašanje i huliganstvo i da su  navijači samo oni koji navijaju sportski i fer a da o „onim drugim“ ne vredi trošiti reči i spominjati ih. 

Uskoro će biti predstavljena i himna udruženja „Soko“ koju priprema poznati kompozitor Kornelije Bata Kovač koji je prisustvovao promociji publikacije, kao i sekretar Udruženja za unapređenje sporta i promociju sportskog navijanja „Soko“ Dušan Milenković. Velikom broju gimnazijalaca prikazana su i dva dokumentarna filma o navijanju.

Datum: 29.04.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...