Kako (ne)treba navijati

 
 
„Soko“, udurženje za unapređenje sporta i promociju sportskog navijanja i Obrazovni sistem „Ruđer Bošković“ predstavili su po broju strana malu, ali veoma sadržajnu publikaciju „Kako (ne)treba navijati“ u toku sportskog dana u Gimnaziji „Ruđer Bošković“ koji je organzovan u znak sećanja na rano preminulog učenika ove škole Ahmad Isaka, gde su učestvovali i učenici Pete i Petnaeste beogradske gimnazije.

Brojne ugledne zvanice pozdravili su Nada Vuković direktor u Obrazovnom sistemu „Ruđer Bošković“ i Miloš Marinković predsednik Udruženja za unapređenje sporta i promociju sporskog navijanja „Soko“ koji je domaćinima uručio i zahvalnicu.

O značaju navijanja kao važnog dela sporta govorile su psiholog Vanja Govorko i nekadašnja plivačica  Vesna Damnjanović.
- Navijanje ponese sportistu i tada može da pruži i više od onoga što je mislio da može – poručila je gimnazijalcima Vesna Damnjanović.-  Takođe je veoma važno navijati u sportskom duhu, fer i civilizovano i vratiti se sa sportskog događaja zadovoljan i ispunjen bez obzira da li je tim za koji ste navijali pobedio ili izgubio. 

Udruženje za unapređenje sporta i promociju sportskog navijanja „Soko“ i Obrazovni sistem „Ruđer Bošković“ su mladima ovom publikacijom, upravo u trenutku kada  je nasilje eskaliralo na „večitom derbiju“  želeli i da ukažu šta je nedolično ponašanje i huliganstvo i da su  navijači samo oni koji navijaju sportski i fer a da o „onim drugim“ ne vredi trošiti reči i spominjati ih. 

Uskoro će biti predstavljena i himna udruženja „Soko“ koju priprema poznati kompozitor Kornelije Bata Kovač koji je prisustvovao promociji publikacije, kao i sekretar Udruženja za unapređenje sporta i promociju sportskog navijanja „Soko“ Dušan Milenković. Velikom broju gimnazijalaca prikazana su i dva dokumentarna filma o navijanju.

Datum: 29.04.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...