Jovović predstavljao Srbiju na Izborno Skupštini BEC u Parizu

Pariz je od 17. do 19. aprila 2015. bio domaćin foruma članica i Izborne Skupštine Evropske badminton konfederacije (BEC) na kojima je Srbiju predstavljao predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović. Uz prisustvo brojnih predstavnika 35 evropskih država na forumu, a potom i na Skupštini BEC, vladala je radna atmosfera, a donete su mnoge važne odluke za unapređenje i dalji razvoj badmintona na Starom kontinentu. 

Skupština je bila izborna, a na njoj su za predsednika i potpredsednike BEC ponovo izabrani Gregori Verporten (Belgija), odnosno Žoao Matoš (Portugalija), Andrej Antropov (Rusija) i Murat Ozmekik (Turska). Izabrani su i novi direktori sektora unutar ove organizacije. Za nove-stare direktore za upravu, razvoj i finansije izabrani su Lorens Ču (Švajcarska), Žan-Mark Serfati (Francuska) i Riči Kembel (Škotska). Ričard Von (Irska) postao je novi direktor za komunikacije, Kevin Skot (Engleska) direktor za marketing, a Piter Tarkala (Slovačka) direktor za sport.

Tokom višednevnog boravka u Parizu, Jovović je imao priliku za održavanjem brojnih formalnih sastanaka i susreta sa najvišim predstavnicima Evropske badminton konfederacije, velikog broja evropskih badminton saveza kao i kompanije “YONEX”, renomiranog svetskog proizvođača opreme za badminton. Među najvažnijim razmatranim temama bile su i predstavljanje i promocija međunarodnog takmičenja “Serbian Youth International NOVI SAD 2015“, početak zvanične primene projekta razvoja školskog badmintona “Shuttle Time“ u Srbiji, sprovođenje trenažnih aktivnosti srpskih badmintonaca u Evropskom trenažnom centru u Dablinu (Irska), unapređivanje saradnje sa badminton federacijama Francuske, Irske, Mađarske, Španije, Izraela i dr.

Inače, na Skupštini BEC, kojoj su prisustvovali i brojni specijalni gosti, između ostalih, Erland Kops (Danska), bivši predsednik Tom Baher (Danska), koji je u Parizu izabran za počasnog potpredsednika BEC, bivši predsednik Torsten Berg (Danska) i počasni potpredsednik Horst Kulnig (Austrija), usvojen je Strateški plan za period od 2015. do 2019. godine, koji uključuje novu organizaciju i strukturu BEC. Takođe, usvojene su izmene pravila i propisa, a izglasani su budžet za 2015. i finansijski plan za 2016. i 2017. 

Na Skupštini je odlučeno da domaćin Evropskog prvenstva za muške i ženske timove naredne godine bude ruski Kazanj. Ovaj šampionat biće održan od 16. do 21. februara. Uporedo sa ovim takmičenjem u Kazanju će, takođe, biti organizovano Evropsko prvenstvo za igrače do 15 godina koje počinje 19. a završava se 21. februara. Evropsko prvenstvo za muške i ženske timove biće i kvalifikaciono takmičenje za evropske igrače i igračice za Tomas & Uber Cup finale 2016. Takođe, Evropska badminton konfederacija je ozvaničila saradnju sa Evropskom univerzitetskom sportskom asocijacijom (EUSA) potpisivanjem zvaničnog protokola.

Na svečanom delu Skupštine – “BEC gala večeri” dodeljene su nagrade za najbolje u prošloj godini, u izboru u kojem je učestovalo preko 10.000 ljudi koji su glasali preko sajta i facebook stranice BEC. Glasali su i svi glavni treneri članica BEC čiji se glas množio sa pet. Za najboljeg mladog takmičara nagradu je dobila Ivon Li (Nemačka), osvajačica zlata u ženskom singlu na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Danac Jan O Jorgensen, evropski prvak u muškom singlu, osvajač titule na Indonezija Open Super Series i trenutno treći na svetskoj rang listi, dobio je nagradu za najboljeg igrača u 2014, dok je Špankinja Karolina Marin, svetska prvakinja iz 2014, proglašena za najbolju igračicu prošle godine. Legendarna Dankinja Lene Kopen postala je prvi član BEC dvorane slavnih, koja je i zvanično predstavljena u Parizu. Priznanje za ličnost godine u okviru projekta "Žene u badmintonu" otišla je u ruke Finkinje Anu Nieminen, bivše igračice svetske klase koja vodi svoju badminton akademiju, specijalizovanu za badmintonke. Švajcarkinja Karin Suter Ert nagrađena je za najboljeg igrača u para-badmintonu. Ona drži prvo mesto na svetskoj rang listi (klasa VH1), a aktuelna je evropska šampionka u ženskom singlu, ženskom dublu i mešovitim parovima. Naredna Skupština BEC biće održana u aprilu 2016. u Sloveniji.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg predstavnika na Forumu i Skupštini Evropske badminton konfederacija odn. ostalim zvaničnim događajima.

Datum: 24.04.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...