Ženska juniorska reprezentacija Srbije u petak počinje kvalifikacije za EP

 
 
Ženska juniorska reprezentacija Srbije nalazi se u Vršcu gde ima poslednje pripreme pred kvalifikacioni turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo. Juniorke večeras putuju za Rumuniju, gde se održava kvalifikacioni turnir za EP, od 17. do 19. aprila. Naša selekcija je u grupi 3, sa Rumunijom, Slovačkom i Kosovom.

„Devojke su zaista radne i vredne, u reprezentaciji je odlična atmosfera, raduje nas početak kvalifikacija i nadamo se uspehu. Bez obzira što imamo svetske prvakinje u grupi, Rumuniju, zatim Kosovo, i Slovačku, naša reprezentacija će se boriti, da budemo među prve dve selekcije u grupi koje će ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo“, izjavio je Vlada Šimičić, trener juniorske reprezentacije Srbije, i dodao „Imamo zdravstvenih problema među igračicama, zbog povrede ramena neće igrati Katarina Stošić, a desio nam se i peh, pa je Jovana Kovačević povredila nos, i nije u mogućnosti da ide sa nama, umesto nje pozvali smo Ivanu Krstić iz Juniora“.

Na EP će se plasirati po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe. Evropsko prvenstvo za juniorke održaće se u Španiji od 23. jula do 02. avgusta 2015. godine.

„Nezgodno nam je što poslednju utakmicu koja odlučuje igramo sa Slovačkom, sa Kosovom očekujem da pokažemo kvalitet i ne očekujem neke probleme, dok je Rumunija domaćin, ali daćemo sve od sebe. Mi smo optimisti, bez obzira što dve devojke koje su povređene neće igrati. Mislim da možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i da pokažemo kvalitet i potencijal koji imamo“, zaključio je Šimičić.

Raspored utakmica:
Petak, 17.04. Srbija – Kosovo, 17h
Subota, 18.04. Rumunija – Srbija, 17h
Nedelja, 19.04. Slovačka – Srbija, 19h
Datum: 16.04.2015. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...