Rožeku prvi Kup Srbije

Ivan Rožek, strelac Jedinstva trap iz Stare Pazove pobednik je prvog ovogodišnjeg Kupa Srbije u gađanju glinenih golubova - trap na strelištu “Bg sportskog centra Kovilovo” kraj Beograda.

Po hladnom i vetrovitom vremenu drugo mesto u konkurenciji 34 strelca pripalo je Borku Vasiljeviću iz Rikošeta, dok je treći bio Zoran Lukić iz Grofa (Kalište kod Požarevca).

U borbu za trofeje, među šest najboljih posle kvalifikacija,  plasirali su se Vasiljević i Lukić sa po 98 golibova, Aleksandar Ivanković (Barajevo) 97, Pera Nedić (Jedinstvo trap) sa 95 i Rožek i Zoran Radisavljević (PT trap Petrovac) sa po 94 goluba. 

U polufinalu, u meč za zlato odmah su otišli  Vasiljević sa 14 i Rožek sa 13 golubova, a u meč za bronzu Ivanković koji je imao 11 golubova i Zoran Lukić ali tek pošto je raspucavao sa Radisavljevećem jer su imali po deset golubova u polufinalu. Lukić je pogodio četvrtog dodatnog goluba i otišao u meč za bronzu. 

U meču za prvo mesto posle 15 golubova bilo je 10:10, Rožek je u raspucavanju pogodio prvog dodatnog goluba i osvojio titulu. Lukić je sa 11:9 savladao Ivankovića i osvojio bronzu.  Peti je Radisavljević, a šesti Nedić. 

Ekipno  slavilo je  Jedinstvo trap (Stara Pazova) sa 281 golubom (Rožek, Nedić, B. Drljača), ispred  PT Trap (Petrovac) sa 268 (Radisavljević, Čukvas, Penić)  i Grofa  (Kalište) sa  262 goluba (Lukić, G.Nikolić, Andrić). Učestvovale su i dve  juniorke u trapu Nikolina Blagojević 41 i Aleksandra Maljković 39.

Trofeje je uručio Predrag Šotra predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije.
Datum: 30.03.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...