x

Petoro strelaca Smedereva na finalu kupa Srbije

Petoro strelaca Smedereva na finalu kupa Srbije
Petoro strelaca Streljačke družine „Smederevo“ učestvovaće na Finalu Kupa Srbije u B programu. U kategoriji pionira i pionirki serijskom vazdušnom puškom nastupaju Nemanja Adamović i Natalija Tasić. Veljko Ilić, kadetski prvak Centralne Srbije, nastupa u svojoj kadetskoj kategoriji standardnom vazdušnom puškom, a Petar Adamović i Ana Todorović u disciplini standardni vazdušni pištolj nastupaju i u kadetskoj i u kategoriji mlađih juniora i juniorki. Od otvaranja Strelišta u Sportskoj hali Smederevo, 2012. godine, ovo je treći put da je SD „Smederevo“ domaćin Finala Kupa Srbije u B programu.

Finalno kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije na vazdušnom oružju u svim disciplinama na 10 metara, u razvojnom B programu, održaće se u subotu 28. marta 2015. godine na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u organizaciji Streljačke družine „Smederevo“. Finale gađa osam najboljih posle osnovnog dela (kvalifikacija) u koje se plasiralo 10 takmičara na osnovu rezultata iz tri kola Kupa. 

Učešće na finalnom turniru izborilo je čak pet strelaca Streljačke družine „Smederevo“. U konkurenciji pionira i pionirki serijskom vazdušnom puškom nastupiće Nemanja Adamović, kao deveti sa 7 bodova, i Natalija Tasić kao šesta sa 16 bodova. Ona ima i jednu srebrnu medalju sa drugog kola Kupa. 

Aktuelni kadetski prvak Centralne Srbije Veljko Ilić, u kategoriji kadeta standardnom vazdušnom puškom, obezbedio je plasman u finale Kupa, rangiran na petom mestu, sa 16 bodova. Ima bronzanu medalju sa prvog kola Kupa. U konkurenciji mlađih juniora bio je prvi ispod crte za plasman u finale, jedanaesti. 

Petar Adamović se u finale Kupa plasirao kao treći kadet sa 26 bodova i peti mlađi junior sa 17 bodova. On ima tri medalje sa tri kola Kupa, jednu srebrnu, i dve bronzane. Bronzana juniorka „Smedereva“ sa Prvenstva Srbije u A programu Ana Todorović u finale ulazi kao četvrta kadetkinja sa 21 bodom i osma mlađa juniorka sa 11 bodova. Todorovićeva ima dve bronzane medalje sa prvog i trećeg kola Kupa. 

Ovo je od otvaranja Strelišta u Sportskoj hali Smederevo, 2012. godine, treći put da se održava Finale Kupa Srbije u B programu. Streljačka družina „Smederevo“ nije bila domaćin samo 2013. godine.
Datum: 26.03.2015. Autor: Marija Aničić

PROČITAJTE JOŠ...