x

U Čangvonu 12 srpskih strelaca nišani vize za Rio

U Čangvonu 12 srpskih strelaca nišani vize za Rio
Srećko Pejović, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije odredio je 12 takmičara i takmičarki za prvi Svetski kup u Čangvonu u Koreji od  8. do 16. aprila na kome će se vaditi olimpijske vize za Rio.

Na spisku su  -puška: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad)  koji će gađati samo MK puškom (trostav i 60 ležeći), Milutin Stefanović („Čika Mata“) i Milenko Sebić (Crvena zvezda) koji će gađati sve tri discipline (MK puška trostav i 60 ležeći kao i vazdušna puška), Ivana Maksimović („Akademija Maksimović“), Andrea Arsović (Partizan) i Jelena Živković (Jagodina) - sve gađaju vazdušnu i MK pušku - trostav, pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice), Zorana Arunović, Jasna Šekarić (obe C. zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030) – svi gađaju MK i vazdušnim pištoljem.

U stručnom štabu su Dragan Donević, Jelena Arunović, Goran Mikec i Goran Maksimović. Polazak je 8. marta.
- Cilj u Čangvonu je da, uz dve olimpijske vize koje su prošle godine na SP u Granadi za srpsko streljaštvo osvojile Andrea Arsović i Jasna Šakarić,  osvojimo još neku i povećamo broj strelaca za Rio – kaže Srećko Pejović sportski direktor SS Srbije.- - Konkurencija će biti jaka, ali u nekim disciplinama nam ide na ruku činjenica da su strelci „azijskih zmajeva“ Kine, Koreje, Vijetnama, Indije, Tajvana, DNR Koreje... već osvojili olimpijske vize. Kina više, na primer ne konkuriše vazdušnom puškom za muškarce i žene jer ima već maksimalne dve kvote... 

MK puškom trostav za muškarce i žene i MK puškom 60 metaka ležeći za muškarce u Čangvonu će se podeliti po dve vize. Po tri vize podeliće se u disciplini vazdušna pupška.
 
MK pištoljem za muškrace i žene  podeliće se po dve, dok će se vazdušnim pištoljem raspodeliti tri vize. Strelac koji ima vizu u bilo kojoj disciplini, više ne konkuriše, kao i zemlja koja je u disciplini kvalifikovala dva strelca.

Poslednji put Svetski kup održan je u Čangvonu 2013. Strelci Srbije su osvojili pet medalja – zlato, srebo i tri bronze. Zlatom se okitila Andrea Arsović MK puškom trostav, srebrom Zorana Arunović vazdušnim pištoljem, dve bronze je osvojila Ivana Maksimović (MK i vazdušna puška) i jedna bronza je pripala Nemanji Mirosavljevu (MK puška trostav). Andrea Arsović je postavila i dva svetska rekorda - 419,7 krugova vazdušnom puškom u osnovnom delu i  455,4 krugova u finalu trostava.
Datum: 25.03.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...