VK Partizan proglašen za najbolji sportski kolektiv u Beogradu za 2012-tu

N/A
Veslački klub Partizana, rasadnik reprezentativaca - osvajača medalja na svetskim i evropskim šamionatima proglašen je za najbolji sportski kolektiv u Beogradu za 2012. u izboru Sporskog saveza Beograda i prelazni pehar predstavnicima crno belih veslača uručen je na prigodnoj svečanosti i u Skupštini Grada Beograda.

VK Partizan sakupio je 200,5 bodova, drugi je Atletski klub osoba sa invaliditetom Pogledi sa 146 a treći Vaterpolo klub Partizan sa 66,5 bodova.

Priznanje za životno delo dobili su istaknuti odbojkaški radnik, sudija i trener Ljubomir Aćimović Šilja i atleski olimpijac, trener, profesor i pedagog Leon Lukman.
Posebna priznanja "Zlatne značke SSV" dobili su nekadašnji rvač, rvački radnik, trener i organzator najvećih rvačkih nadmetanja Rajko Baltić, Veselin Osmajlić istaknuti  džudo radnik  i Borivoj Žarić šahista, šahovski sudija i pregalac.

"Zlatne plakete" SS Beograda za afirmaciju i unapređenje ženskog sporta u Beogradu primile su dvostruka olimpijka u ritmičkoj gimnastici, osnivač kluba Ritam, istaknuti trener i dugogodišnji prsednik Komisije "Žene i sport" OKS Milena Reljin Tatić i svetska šampionka i višestruka vicešampionka u karateu, osnivač kluba Nipon Tanja Petrović Ropret.

Dobitnici "Plaketa SSB" za doprinos razvoju Sportskog saveza Beograda su Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Privredna komora Beograda. Jednom broju organizacija uručene su i zahvalnice.

Zoran Jovanović, generalni sekretar SS Beograda predstavio je i publikaciju "Almanah sporta u Beogradu" za 2012. istakavši da je ona sačuvala za buduće generacije podatke o uspesima pojedinaca i klubova u Beogradu kao i da je prošle godine 359 sportista iz 117 klubova Beograda učestvovalo u reprezentacijama Srbije u 37 sportova  na OI, SP, EŠ, svetskim i evropskim ligama, Mediteranskim igrama i Balkanijadama i da su osvojili 267 medalja. Najblistavije pojedinačne su olimpijsko zlato u tekvondou Milice Mandić i srebro u streljaštvu Ivane Maksimović.

U Beogradu je održano i 30 najvećih svetski takmičenja  kao i 62 "Trofeja Beograda" . Gostoljubivi Beograđani ugostili su i učesnike EŠ u rukometu za muškarcem i žene, EP u rvanju, Svetskog kupa u veslanju i Evropskog kupa u džudou.

Veliki broj uglednih zvanicia prisustvovao je svečanosti, između ostalih Zoran Alimpić zamenik predsednika Skupštine Grada Beograda,  državni sekretar za sport Predrag Perunučić, potpredsednik i generalni sekretar OKS  Ivan Todorov i Đorđe Višacki, generalni sekretar SS Srbije dr Dane Korica,  sekretar i zamenik sekretara za sport i omladinu Beograda Acio Kovačević i  Dragoljub Kočović i drugi uglednici, sportisti, treneri i sportski radnici.

Priznanja su uručili predsednik Sporskog saveza Beograda Nebojša Ilić, koji je i pozdravio ugledni skup, Aco Kovačević, Dragoljub Kočović i Ivan Todorov.

Datum: 11.10.2013. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...