x

VK Partizan proglašen za najbolji sportski kolektiv u Beogradu za 2012-tu

VK Partizan proglašen za najbolji sportski kolektiv u Beogradu za 2012-tu N/A
Veslački klub Partizana, rasadnik reprezentativaca - osvajača medalja na svetskim i evropskim šamionatima proglašen je za najbolji sportski kolektiv u Beogradu za 2012. u izboru Sporskog saveza Beograda i prelazni pehar predstavnicima crno belih veslača uručen je na prigodnoj svečanosti i u Skupštini Grada Beograda.

VK Partizan sakupio je 200,5 bodova, drugi je Atletski klub osoba sa invaliditetom Pogledi sa 146 a treći Vaterpolo klub Partizan sa 66,5 bodova.

Priznanje za životno delo dobili su istaknuti odbojkaški radnik, sudija i trener Ljubomir Aćimović Šilja i atleski olimpijac, trener, profesor i pedagog Leon Lukman.
Posebna priznanja "Zlatne značke SSV" dobili su nekadašnji rvač, rvački radnik, trener i organzator najvećih rvačkih nadmetanja Rajko Baltić, Veselin Osmajlić istaknuti  džudo radnik  i Borivoj Žarić šahista, šahovski sudija i pregalac.

"Zlatne plakete" SS Beograda za afirmaciju i unapređenje ženskog sporta u Beogradu primile su dvostruka olimpijka u ritmičkoj gimnastici, osnivač kluba Ritam, istaknuti trener i dugogodišnji prsednik Komisije "Žene i sport" OKS Milena Reljin Tatić i svetska šampionka i višestruka vicešampionka u karateu, osnivač kluba Nipon Tanja Petrović Ropret.

Dobitnici "Plaketa SSB" za doprinos razvoju Sportskog saveza Beograda su Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Privredna komora Beograda. Jednom broju organizacija uručene su i zahvalnice.

Zoran Jovanović, generalni sekretar SS Beograda predstavio je i publikaciju "Almanah sporta u Beogradu" za 2012. istakavši da je ona sačuvala za buduće generacije podatke o uspesima pojedinaca i klubova u Beogradu kao i da je prošle godine 359 sportista iz 117 klubova Beograda učestvovalo u reprezentacijama Srbije u 37 sportova  na OI, SP, EŠ, svetskim i evropskim ligama, Mediteranskim igrama i Balkanijadama i da su osvojili 267 medalja. Najblistavije pojedinačne su olimpijsko zlato u tekvondou Milice Mandić i srebro u streljaštvu Ivane Maksimović.

U Beogradu je održano i 30 najvećih svetski takmičenja  kao i 62 "Trofeja Beograda" . Gostoljubivi Beograđani ugostili su i učesnike EŠ u rukometu za muškarcem i žene, EP u rvanju, Svetskog kupa u veslanju i Evropskog kupa u džudou.

Veliki broj uglednih zvanicia prisustvovao je svečanosti, između ostalih Zoran Alimpić zamenik predsednika Skupštine Grada Beograda,  državni sekretar za sport Predrag Perunučić, potpredsednik i generalni sekretar OKS  Ivan Todorov i Đorđe Višacki, generalni sekretar SS Srbije dr Dane Korica,  sekretar i zamenik sekretara za sport i omladinu Beograda Acio Kovačević i  Dragoljub Kočović i drugi uglednici, sportisti, treneri i sportski radnici.

Priznanja su uručili predsednik Sporskog saveza Beograda Nebojša Ilić, koji je i pozdravio ugledni skup, Aco Kovačević, Dragoljub Kočović i Ivan Todorov.

Datum: 11.10.2013. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...