" />
x

Praznik sporta u Obrenovcu uz akciju

N/A
Akcija "Šta treniraš", čiji je tehnički organizator Sportski savez Srbije sa lokalnim samoupravama a pokrovitelj Ministarstvo oladine i sporta i "Koka kola", nastavljena je u Obrenovcu u hali sportova. Više od 3.000 dece bilo je u prilici da se sretne i porazgovara sa sportistima i trenerima  iz klubova na teritoriji Opštine Obrenovac.

Đacima i sportistima obratili su se predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar koji je uručio poklone, lopte, štafetne palice, vijače, pištaljke... U hali su štandove imali klubovi iz streljaštva, džudoa, kik boksa, boksa, fudbala, fitnesa, kajaka, plivanja, rukometa, odbojke, raftinga, košarke, karatea, tenisa, šaha, a aktivnosti su predstavili i Sportski savez Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta i druge društveno sportske organzacije...

U delegaciji Sportskog saveza Srbije bili su, uz predsednika  Šoštara i dr Dane Korica generalni sekretar SSS, Velizar Đerić potpredsednik SSS, Vladimir Batez savetnik u SSS a ispred Ministarstva omladine i sporta u Obrenovcu je bio Jasminko Pozderac, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta.

-Osnovni zadatak ovakvih akcija je da omoguće da sva deca, u saradnji sa savezima, klubovima i lokalnom samoupravom - treniraju. Deca se se upoznala sa  klubovima u svom gradu i mogu da se opredele za sport. Ovo je peta godina da Sportski savez Srbije  organizuje akciju "Šta treniraš" i želja nam je da se svake godine održi što veći broj - rekao je Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković naglasio je da  u Obrenovcu rade klubovi iz 27 sportova ali i da se od 8.348 dece samo 2.000 bavi sportom, tako da će ovakve akcije sigruno pomoći da se ovaj broj poveća:

-Želimo da imamo 5.000 dece na terenu, da se aktivno bave sportom, a u tome nam je pomogla i "Koka kola" jer ćemo dobiti teretanu na otvorenom. Zajdnički cilj je da uradimo sve da naša deca imaju uslove da se bave sportom - rekao je Čučković.
Datum: 14.10.2013. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...