x

Organizacija Prvenstva Balkana u maratonu poverena Beogradskom maratonu

N/A
Na završenoj Konvenciji EA (Evropska atletika) u Talinu (Estonija), tokom proteklog vikenda održan je i Kongres ABAF-a (Asocijacija balkanskih atletskih federacija) na kome je organizacija Prvenstva Balkana u maratonu za 2014. godinu dodeljena Beogradskom maratonu.
Beogradski maraton će 27. put biti održan 27. aprila 2014. godine, a ovom odlukom ABAF-a, odnosno EA, garantuje se i prisustvo takmičara iz 15 zemalja članica ove Asocijacije.

Na EA Konvenciji u potpunosti je usaglašen i Kalendar EA sa Kalendarom IAAF (Međunarodna asocijacija atletskih federacija) za 2014. godinu, uključujući i sva najznačajnija atletska takmičenja i šampionate.

Ovo će, inače, biti i jedino Prvenstvo Balkana u atletici koje će biti održano u Srbiji 2014. godine.

U ovom povodu, dugogodišnji predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Saša Đorđević, proslavljeni košarkaš, je izjavio: "Izuzetno smo počastvovani ovom odlukom iz Talina, ovoga puta EA, odnosno ABAF-a. Ovo je i priznanje da Beogradski maraton u organizaciji ove manifestacije poštuje i primenjuje sve neophodne kriterijume za organizaciju vrhunskih sportskih događaja. Mi se već mesecima pripremamo za 27. izdanje Beogradskog maratona i učinićemo sve neophodne napore da ono bude najbolje do sada.".

Đorđević je posebno dodao i sledeće: "Smatramo da je ovo značajno priznanje i Beogradu i Srbiji, a svakako i Atletskom savezu Srbije. Država Srbija, Grad Beograd i ASS su važnii partneri Beogradskog maratona u višedecenijskoj organizaciji ovog najznačajnijeg tradicionalnog sportskog događaja u Beogradu i Srbiji" - završio je svoju izjavu Aleksandar Saša Đorđević.

Da podsetimo, na 27. Beogradskom maratonu 2014. godine biće održano i Svetsko prvenstvo železničara u maratonu, u zajedničkoj organizaciji USIC-a i Zajednice Železničkih sportskih klubova Srbije, sa učešćem ekipa iz preko 20 zemalja sveta u muškoj i ženskoj maratonskoj konkurenciji.

Datum: 14.10.2013. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...