x

Utakmice sa Slovenijom provera za baraž u junu

Utakmice sa Slovenijom provera za baraž u junu
Vicešampionke sveta okupile su se danas u Beogradu kako bi u petak i subotu odigrale dvomeč sa selekcijom Slovenije u okviru EHF nedelje nacionalnih timova.

Selektor Saša Bošković na prijatelske utakmice koje će se odigrati ovog vikenda pozvao je 18 rukometašica, od kojih su nova imena na poziciji levih i desnih krila. 

“Ovo je prilika da isprobamo neka nova imena i igračice koje su bile na spisku, a nisu imale veliku minutažu. Očekujem da debitanti i ostale devojke pokažu svoje kvalitete i da dobro odigramo dvomeč koji nas očekuje. Naš glavni zadatak je da se što bolje pokažemo, spremimo i da budemo maksimalno spremni za utakmice u junu”, izjavio je selektor Bošković,  i dodao “Jelenu Trifunović je opet zadesila povreda ramena, moraće na operaciju i male su šanse da će biti spremna za Svetsko prvenstvo u Danskoj”.

Reprezentativke Srbije danas putuju u Zrenjanin gde će imati trenažne aktivnosti, a dve prijateljske utakmce igraju u petak 20. marta (20 sati) i subotu 21. marta (14 sati) u hali “Kristalna dvorana” u Zrenjaninu.

“Slovenija nam je poznat protivnik, igrali smo sa njima kvalifikacije za EP u Hrvatskoj, i tada smo ih pobedili. Ovo je prilika da se nove devojke što bolje snađu u selekiciji i upoznaju sa našim radom, sve u cilju da u junu sa Rumunijom budemo spremne”, rekla je Sanja Rajović, vicešampionka sveta koja igra na poziciji pivota.

“Predstoje nam dve utakmicie sa Slovenijom. Iskoristićemo ovo vreme da se što bolje uigramo i budemo spremne za baraž u junu”, izjavila je Anđela Janjušević, reprezentativka Srbije.

“Čast mi je što sam dobila šansu da zaigram u reprezentaciji, i nadam se da ću opravdati poziv selektora”, rekla je Tamara Žarković, reprezentativka, koja je prvi put pozvana u reprezentaciju a igra na poziciji desnog krila.

Ove utakmice biće poslednje provere naših rukometašica pred baraž mečeve za Svetsko prvenstvo sa Rumunijom koje će se odigrati u junu. Svetsko prvenstvo održaće se u Danskoj održaće se od 5. do 20. decembra 2015. godine. 

Poslednji put reprezentativke Srbije i Slovenije sastale su u junu prošle godine, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj. Tada su naše reprezentativke slavile u Nišu 32:25.
Datum: 16.03.2015. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...