Cilj Srbije - što veći broj sportista na Olimpijskim igrama

„U predolimpijskoj godini naša pažnja će u velikoj meri biti usmerena na pomoć sportistima da se što bolje pripreme i da se što veći broj njih izbori za olimpijsku normu“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na današnjem obelenžavanju 105. godišnjice Olimpijskog komiteta Srbije. 

Udovičić je poručio da je Olimpijski komitet Srbije ključni partner Ministarstva omladine i sporta u postizanju nacionalnih ciljeva u vrhunskom sportu. „Od osnivanja srpskog olimpijskog pokreta pre 105 godina do danas, naši sportisti služili su kao primer olimpijskih vrednosti koje nisu vezane samo za vrhunska sportska dostignuća, već su usmerene ka boljem i plemenitijem svetu u svakom smislu. Istorija pokazuje da imamo razloga za ponos, a zalaganje, rad i posvećenost države da sportistima pruži najbolje uslove daju razlog za sigurnost da će i nadalje biti tako“, kazao je ministar sporta. 

Prema njegovim rečima, dobar test pred OI u Riju biće učešće naših takmičara na predstojećim prvim Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu. „Zadovoljni smo činjenicom da trenutno 79 srpskih sportista iz 13 sportova ispunjava kvalifikacione kriterijume međunarodnih federacija. Taj broj može biti i veći, imajući u vidu da ima još sportista sa šansom da se kvalifikuju“, rekao je Udovičić.  

Govoreći o aktivnostima Ministarstva na stalnom unapređivanju uslova za rad srpskih sportista on je objasnio da je potrebno posmatrati širu sliku i stvoriti održiv i podsticajan sistem. 

„Pred nama je usvajanje Zakona o sportu čija je suština stvaranje zdravog i održivog sistema sporta, koji će biti usmeren na bolji položaj sportista i dalji razvoj Srbije kao sportske nacije. Cilj Vlade Srbije je da se stvore uslovi da se najveći mogući procenat stanovništva – svih uzrasta – bavi sportom. Novi zakon u fokus stavlja sportiste, tako da mogu da budu usmereni na pripreme i takmičenja, a ne da budu opterećeni administrativnim problemima. Pravimo sistem koji je u funkciji sportiste, a ne obrnuto. Takmičar ne sme i neće biti žrtva tromosti sportske administracije“, poruka je Vanje Udovičića. 
Datum: 23.02.2015. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...