x

Poslednji voz za finale Red Bull King of the Rock

Poslednji voz za finale Red Bull King of the Rock
U sredu 06. juna, sa početkom u 17 časova, na terenima KK Partizan na Kalemegdanu biće održan poslednji od ukupno 5 kvalifikacionih turnira serije Red Bull King of the Rock. Do sada, turniri su održani u Podgorici, Skoplju, Kragujevcu i Novom Sadu i poznata su 45 učesnika finalnog turnira. Kao i prošle godine na turniru u Beogradu učestvovaće 128 igrača street basketa koji se bore za preostalih 19 mesta u finalu. Finalni turnir na programu je u subotu 09. juna sa početkom u 19 časova.
Najbolji igrači street basketa iz Beograda odmeriće snage u igri 1na1 na poslednjem kvalifikacionom turniru Red Bull King of the Rock. Kvalifikacioni turnir biće održan na terenima KK Partizan na Kalemegdanu u sredu 06. juna sa početkom u 17 časova.

Kao i prošle godine, kvalifikacioni turnir u Beogradu biće najveći od svih turnira sa ukupno 128 igrača. Po sistemu eliminacija, igrači će se boriti za preostalih 19 mesta koja vode na finalni turnir Red Bull King of the Rock. U velikom regionalnom finalu 64 igrača iz Podgorice, Skoplja, Kragujevca, Novog Sada i Beograda, boriće se za prestižnu titulu najboljeg igrača u street basketu, ali i za odlazak na svetsko finale koje će biti održano u najpoznatijem svetskom zatvoru Alkatraz u San Francisku, Amerika.

Utakmice će se igrati na 4 koša, svaka utakmica traje 5 minuta, poeni se računaju 2 i 3, a 5 ličnih grešaka ili jedna tehnička znače automatsku diskvalifikaciju sa turnira. U slučaju da je rezultat nerešen igraće se produžetci od 2 minuta dok se ne dobije pobednik.

Na finalnom turniru u Beogradu, naći će se i prošlogodišnji pobednik i predstavnik Srbije u Alkatrazu Dušan Domović-Bulut. Dušan će u veoma oštroj konkurenciji pokušati da odbrani titulu i ponovo se nađe 1na1 na svetskom finalu sa najboljim igračima iz 23 zemlje sveta.

Pre Beograda, kroz kvalifikacije Red Bull King of the Rock turnira prošlo je ukupno 224 igrača, što sa 128 igrača iz Beograda čini ovaj turnir najvećim regionalnim street basket turnirom.

Ulaz na turnir je slobodan.
Datum: 05.06.2012. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...