Evropske titule nišaniće 18 srpskih strelaca

Srećko Pejović, predložio je Upravnom odboru Streljačkog saveza Srbije sastave za Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Arnhemu u Holandiji od 2. do 8. marta, kao i za kontrolno takmičenje u Austriji „Panonija trofej“ od 11. do 14. februara.

Za evropske titule boriće se 18 srpskih strelaca u šest reprezentacija – četiri puškom i dve pištoljem. Nisu prijavljene omladinske selekcije pištoljem.
- Ovo su samo predlozi, dok ih ne ne usvoji Upravni odbor SS Srbije - naglasio je Pejović.-  U Austriju će ići samo seniorki timovi određeni za EŠ, takmičenje je veoma jako i biće nam dobra provera. Do polaska u Holandiju imaćemo već narednog vikenda drugi Kup SSS u Kragujevcu a u vreme  turnira u Austriji juniorski reprezentaivci će učestvovati na regionalnim prvenstvima. Poslednji jak test će nam biti i finale Kupa SS Srbije vazdušnim oružjem u Smederevu 21. i 22. februara.  Streljački savez je u veoma složenoj finansijskoj situaciji, morali smo da otkažemo planirane pripreme od 3. do 9. februara, možda se okupimo na dan dva uoči odlaska u Arnhem, ali će to zavisiti od novca. 

Na listi za EŠ su puška, seniori: Milenko Sebić (C. zvezda), Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić („Čika Mata“), seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović („Akademija Maksimović“) i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće), juniori: Lazar Kovačević (Jagodina), Andrija Milovanović (Niš), Stevan Jovanović („Čika Mata“) i juniorke: Milica Babić (Palilula), Sanja Vukašinović (Novi Sad) i Nina Radulović (Zvezdara).

Pištoljem će gađati – seniori: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice) i seniorke: Zorana Arunović i Jasna Šekarić (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 030). U stručnom štabu su, uz  Pejovića, Dragan Donević, Jelena Arunović i Marijana Novaković.

Za „Panonija trofej“ u Austriji deo troškova pokriće Olimpijski komitet Srbije a deo SS Srbije.  Učestvovaće samo seniorske reprezentacije puškom i pištoljem koje idu na EŠ. U stručnom štabu su Srećko Pejović, Dragan Donević, Jelena Arunović, Aleksandar Zlatić i Goran Maksimović. 

Srpski strelci su u Moskvi prošle godine osvojili tri medalje, zlato srebro i bronzu.  Zlato je pripalo seniorskoj ženskoj reprezentacija vazdušnom puškom sa 1.247,1 krug  i novim evropskim rekordom (Maksimović 418,5, Arsović 417,3, D. Todorović 411,3). Srebrom se okitila Andrea Arsović (seniorke, vazdušna puška), a bronzom Ivana Maksimović (seniorke, vazdušna puška). 
Datum: 04.02.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...