x

Srbija sa Rekordnim Brojem Atletičara na Evropskom Prvenstvu u Rimu

Srbija sa Rekordnim Brojem Atletičara na Evropskom Prvenstvu u Rimu

Ovogodišnje Evropsko atletsko prvenstvo u Rimu obećava da će biti spektakularno, a Srbija će biti snažno predstavljena kao nikada ranije, sa rekordnim brojem od 16 atletičara. Takmičenje će se održati od 7. do 12. juna 2024. godine, i srpski sportisti su spremni da pokažu svoj talenat i posvećenost.

Među ovim izuzetnim sportistima su:

Angelina Topić (skok uvis/skok udalj)

Milica Gardašević (skok udalj)

Adriana Vilagoš, Marija Vučenović i Ivana Đurić (bacanje koplja)

Elzan Bibić (5000 m)

Armin Sinančević i Asmir Kolašinac (bacanje kugle)

Strahinja Jovančević i Lazar Anić (skok udalj)

Boško Kijanović (400 m)

Milica Emini (100 m prepone)

Nikola Kostić (400 m prepone)

Ivana Ilić (100 m / 200 m)

Maja Ćirić (400 m)

Slavko Stević (skok uvis)

Angelina Topić i Adriana Vilagoš biće najmlađe članice našeg tima sa već ispisanom istorijom u njihovim disciplinama, kao i oborenim državnim rekordima u ovoj godini. Angelina Topić ne samo da će skakati uvis, nego će se oprobati i u skoku udalj. U skoku udalj imaćemo još i Milicu Gardašević, Strahinju Jovančević i Lazara Anića. 

Bacanje koplja je posebno jaka disciplina za Srbiju, sa tri izuzetne atletičarke, Adrianom Vilagoš, Marijom Vučenović i Ivanom Đurić.

Elzan Bibić će predstavljati Srbiju u trci na 5000 metara, dok će Armin Sinančević i Asmir Kolašinac pokušati da se izdvoje u bacanju kugle. Trkači Boško Kijanović i Nikola Kostić donose brzinu i izdržljivost na 400 metara i 400 metara sa preponama, dok će Milica Emini biti fokusirana na 100 metara sa preponama.

Mlada nada Ivana Ilić će se takmičiti u trkama na 100 i 200 metara, dok će Maja Ćirić dati sve od sebe na 400 metara. Slavko Stević će braniti boje Srbije u skoku uvis, disciplini u kojoj je već pokazao veliki potencijal.

Srbija ima bogatu sportsku tradiciju, a ova ekipa atletičara je samo još jedan dokaz njene izuzetnosti i posvećenosti sportskom uspehu.Sa ovakvim timom, Srbija se nada velikim rezultatima na ovogodišnjem Evropskom atletskom prvenstvu.

Zvaničan poziv našeg selektora možete preuzeti ovde.


Datum: 31.05.2024. Autor: Katarina Stevanović

PROČITAJTE JOŠ...