x

DrugAčiji? 2024: Jubilarno otvaranje letnje sezone terena za osobe s invaliditetom

DrugAčiji? 2024: Jubilarno otvaranje letnje sezone terena za osobe s invaliditetom Foto: SSOSIB

Leto na Adi za osobe sa invaliditetom počelo je tradicionalnom jubilarnom manifestacijom “DrugAčiji ?” koja je organizovana na najpoznatijem beogradskom izletištu Adi Ciganliji. Program ovog projekta učesnicima pruža mogućnost takmičenja u različitim disciplinama, a organizatori ujedno žele da podignu i svest poslodavaca o neophodnoj socijalizaciji i uključenosti osoba s invaliditetom u proces rada.


Jubilarnom otvaranju su prisustvovali predsednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Draženko Mitrović, Biljana Barošević iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević, kao i Goran Šehović osnivač Centra za nove ideje.


Goran Šehović, predstavnik Centra za nove ideje, koji u partnerstvu sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda organizuje manifestaciju, kaže da je ovo nadmetanje organizovano deseti put i da je cilj manifestacije da se kroz sportsko-rekreativne aktivnosti u prirodi poboljša psihofizičko stanje osoba sa invaliditetom.


Manifestacija "DrugAčiji" promoviše sport za osobe sa invaliditetom u prirodi.


U utorak je na terenima odigrana košarkaška utakmica, a promovisana je i sedeća odbojka. Veliko interesovanje bilo je za pikado, a uživalo se i u boćanju i stonom tenisu. Novina od prošle godine je baskin - jedinstveni inkluzivni sport, jedina disciplina gde ravnopravno igraju osobe sa invaliditetom i osobe bez invaliditeta, dok je frizbijada  (Bibushkin) već postala omiljena medju decom.


Ove godine za šah je bilo znatno veće interesovanje. Čas joge prilagođen osobama sa invaliditetom održala je instruktorka Nataša Borota.


Svi pobednici su nagrađeni medaljama i prigodnim poklonima od vernih prijatelja manifestacije.


Datum: 28.05.2024. Autor: Jasmina Hadžić

PROČITAJTE JOŠ...