x

Trofej Kragujevca 2024

Trofej Kragujevca 2024 Foto: BASS

U organizaciji Badminton kluba Ravens KG, uspešno su održani B, C i D turniri na kome je učestovalo više od 60 takmičara iz Srbije. Sjajna atmosfera i borbe na terenu u konkurencijama muškaraca i žena pojedinačno, kao i muškim, ženskim i mešovitim parovima obeležili su ovogodišnji Trofej Kragujevca.


Prvo mesto u muškom singlu B turnira osvojio je Aleksa Radovanović iz BK Zmajevi, koji je sa svojom partnerkom Đinom Čelar izborio i prvo mesto u konkurenciji mešovitih parova. U ženskom singlu pobedila je Maša Aleksić iz BK Dinamo Pančevo, dok su u ženskom dublu najbolje bile Beograđanke Marija Bulatović BK Klir i Zana Li BK Beograd. U konkurenciji muških parova zlatno odličije pripalo je Aleksandru Olenjikovu i Alekseju Ciplakovu iz BK Beograd.


Na C turniru  najbolji od najboljih u muškom singlu bio je Goran Žikić iz BK Zmajevi, dok su se u muškoj parskoj konkurenciji na pobedničko postolje popeli Denis Kudiakov i Mikhail Odinec BK Beograd. U konkurenciji mešovitih parova trofej je otišao u ruke Katarini Vig i Predragu Stanimiroviću BK Dinamo Pančevo. Boris Jovanović BK Beograd dvostruki je šampion D turnira osvojivši zlatne medalje u muškoj pojedinačnoj i parskoj konkurenciji zajedno sa klupskim saigračem Nikolom Jovanovićem.


Povodom održanog Trofeja Kragujevac 2024 predsednik UO BK RAVENS KG  Andreja Todorović je izrazio svoje zadovoljstvo realziovanim turnirom: “Na turniru je učestvovalo preko 60 takmičara iz cele Srbije, čime smo još jednom potvrdili značaj i popularnost ovog olimpijskog sporta u Kragujevcu i Srbiji. Zahvaljujemo se kompaniji Printex sport na donaciji vaučera za izradu personalizovanih dresova najuspešnijoj ekipi BK Beograd, što je dodatno motivisalo takmičare i unapredilo kvalitet turnira. Takođe, izražavamo veliku zahvalnost Badminton savezu Srbije, Gradu Kragujevcu i sportskom savezu grada Kragujevca bez čije pomoći, realizacija turnira ne bi bila moguća. Hvala i učesnicima, organizatorima i volonterima koji su doprineli uspehu ovog turnira. Radujemo se budućim takmičenjima i daljem razvoju badmintona u Srbiji.”


Pokrovitelji B,C i D turnira – Kragujevac 2024 bili su Ministarstvo sporta Republike Srbije, Badminton savez Srbije, Grad Kragujevac i Sportski savez Kragujevac dok su pomoć pružili prijatelji takmičenja Tin Šped, Victor, Printex Sport, Prizma Kragujevac, Idea Štamparija


Spisak svih osvajača medalja možete pronaći putem sledećeg LINKA


Datum: 28.05.2024. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...