x

Spektakularnom biciklističkom trkom završeno majsko izdanje manifestacije Tour De Fruška

Spektakularnom biciklističkom trkom završeno majsko izdanje manifestacije Tour De Fruška Foto: Luka Vukša

Tour De Fruška je  manifestaciji koja je namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta uopšte, a čiji je pokrovitelj Pokrajinska vlada, a podeljena je u tri kategorije - sport, privreda i turizam. Ove godine održana je u maju i proteklog vikenda, kada je u Vrdniku u u svom prvom ovogodišnjem izdanju dočekala sportiste I rekreativce, uz podršku NP FRuška Gora i Opštine Irig .  

 

Prolećno izdanje manifestacije "Tour De Fruška", završeno je u nedelju spektakularnom biciklističkom trkom , koja je okupila preko 300 takmičara.  Prvog dana manifestacije, profesionalni sportisti, ali i rekreativci, bili su u priliku da učestvuju u TRAIL trkama u dužinama od 7, 15 i 25  kilometara po prelepim fruškogorskim stazama, a ovaj sve popularniji sport, ove godine privukao je preko 2000  takmičara, što je dosadašnji rekord prijavljenih takmičara za trail trke. Po prvi put u Srbiji, prijavljeni su bili u prilici i da se takmiče u Plloging trci, koja je imala za cilj da se tokom trke prikupi što više otpada, te su tako delovi Fruške gore očišćeni od lilmenki, plastike I drugog otpada. U plogingu je sakupljeno preko 200km smeća a  kao najbrži izdvojio se Miloš Stanojević. U ostalim trail izaovima pobedili su sledeći takmičari: Na stazi dužine 7km Miloš Mihajlov i Anja Aleksić. Na stazi od 15km najbolji su bili Dušan Krstić i Aleksandra Kostadinović a na 21km Lazar Đukić i Staša Đorđević.

 

Drugog dana manifestacije održane su biciklističke trke dobro poznati MTB I E MTB maratoni u tri različite dužine, kao I trka “MLADE NADE” a najbrži su osvojili vredene nagrade u svim kategorijama.   Na  trci E MTB maratom, medalje su odneli Vuk Mijatović I Mirjana Grčić, u deonici od 35 km, pobedili su Pavle Neducin I Jelena Vukadin. U Klasičnom MTB maratonu pobednici po kategorijama su Miloš Radosavljević I Jelena Stanković na 15 kilometara, Jegor Jegorov I Julijana Jakunjina u dužini od 35 km, I u najdužoj deonici od 55 km pobedio je Nikola Trkulja.

 

Ove godine su u cilju svog društveno odgovornog poslovanja našu manifestaciju prepoznale I kompanije “Continental”, kao generalni partner trka, a zaposlenima je ovo bila idealna prilika za tim bilding izazovom, I  kompanija DDOR Novi Sad, o kao glavni partner osiguranja a posetiocima priredila posebno zabavan sadržaj. 

 

Organizatore za dve nedelje očekuje još jedna važna trka GRAN FONDO NOVI SAD, koja je vrlo  prepoznatljiva  i važna kao brend na svetskoj mapi biciklističkih trka, te će pobednicima omogućiti plasman na Svetskom prvenstvu u biciklizmu ! 


Tokom leta, radiće se na pripremi jesenjeg izdanja Tour De Fruške, kada nas u septembru očekuju novi izazovi na najlepšoj vojvođanskoj planini. 


Datum: 27.05.2024. Autor: Jovana Manojlović

PROČITAJTE JOŠ...