x

Jubilarna 10. manifestacija Drugačiji? 2024 - Otvara letnju sezonu na Adi Ciganliji za osobe sa invaliditetom

Jubilarna 10. manifestacija Drugačiji? 2024 - Otvara letnju sezonu na Adi Ciganliji za osobe sa invaliditetom

U utorak 28. maja 2024. godine u 10 časova na Adi Ciganliji (Terapijski vrt i tereni za OSI) biće organizovana jubilarna 10. manifestacija "DrugAčiji? 2024" u organizaciji Centra za nove ideje čime ce biti otvorena manifestacija “Leto na Adi za osobe sa invaliditetom”.


Na svečanom otvaranju će biti predsednik Sportskog Saveza osoba sa invaliditetom Željko Mitrović (paraolimpijac), predstavnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije. Prisutnim učesnicima će se obratiti Goran Šehović ispred Centra za nove ideje, a manifestaciju će otvoriti Beogradski centar za OSI uz javni čas na znakovnom jeziku koji će nam izvesti deca iz OŠ "Jefimija" zajedno sa decom iz PU "Kung Fu Panda", iz Obrenovca.


Cilj manifestacije je da se osobama sa invaliditetom, poboljša psihofizičko stanje bavljenjem sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi i u Terapijskom vrtu Ade Ciganlije. Projektom „DrugAčiji 2024“ podiže se nivo svesti poslodavaca o socijalnoj uključenosti osoba sa invaliditetom u poslovni život, kao i povećanje kapaciteta organizacija civilnog društva.


Program učesnicima pruža mogućnost takmičenja u različitim disciplinama koje su prilagođene osobama sa invaliditetom: šah, košarka, stoni tenis, pikado, boćanje,baskin, frizbijada, a predviđen je i joga čas.


Rekreirajte se i provedite dan na najlepši mogući način - uživajući u prirodi i baveći se sportom.


Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u ovoj manifestaciji.


Datum: 26.05.2024. Autor: Jasmina Hadžić

PROČITAJTE JOŠ...