x

Šef stručnog štaba Rada ocenjuje urađeno i iznosi očekivanja

Šef stručnog štaba Rada ocenjuje urađeno i iznosi očekivanja
„Građevinari“ polako privode kraju prvu etapu priprema za nastavak prolećne sezone. Odrađeno je 16 treninga, a do polaska u Antaliju 26. januara planirana su još tri treninga i kontrolna utakmica protiv  srpskoligaša Turbine iz Vreoca 24. januara.

Šef stručnog štaba Milan Milanović sasvim jasno priča o dosadašnjem delu priprema, pri čemu posebno apostrofira zalaganje fudbalera na treninzima.
-Povoljni vremenski uslovi su pogodovali da u potpunosti sprovedemo u delo sve ono što sam zacrtao sa svojim saradnicima. Zadovoljan sam sa dosadašnjim radom. Fudbaleri marljivo izvršavaju postavljene zadatke, posvećeni su treninzima i veoma su disciplinovani. Svesni su šta ih čeka u nastavku prvenstva. Sa te strane kada je trening u pitanju nema problema. Svaki odrađeni trening baziran je na integralnosti, što podrazumeva, zastupljenost tehnike, taktike, fizičke i psihološke pripreme ekipe. Međutim, ovo je tek prva faza priprema i rano je za davanje  generale ocene – ističe Milanović

Posle 12 dana rada, „građevinare“ očekuje prvi kontrolni meč koji je zakazan za 24. januar, a protivnik je srpskoligaš Turbina iz Vreoca.
-U prvoj kontrolnoj utakmici protiv Turbine videćemo dokle smo stigli i ona će biti ocena našeg dosadašnjeg rada. Šansu ću pružiti svim igračima, tako da će odigrati po poluvreme.

Fudbaleri Rada putuju u Antaliju 26. januara na dvonedeljne pripreme, a šef struke „građevinara“ neće menjati sistem rada.
- U Antaliji ćemo nastaviti sa integralnim treninzima. Odigraćemo i četiri kontrolna meča. Snage ćemo odmeriti sa ekipama: Balhatov(Poljska), Astana (Kazahstan), Pohang Steelers ( Južna Koreja) i sa Slavijom iz Praga.

Povratak „građevinara“ u Beograd predviđen je za 9. februar , gde će na Banjici raditi na završnim radovima.
-Radićemo na završnoj glazuri . Generalna proba je zakazana za 14 februar kada ćemo odmeriti snage sa novosadskom Vojvodinom.

O ambicijama kluba u nastavku sezone Milanović kaže:
-Imamo mladu i perspektivnu ekipu. Liga je prilično ujadnačena. Pretposlednjoj ekipi na tabeli (Radnički Niš) bežimo četiri boda, a otprilike za toliko bodova zaostajemo za Novim Pazarom koji je petoplasirana ekipa na tabeli. Dakle, sve zavisi od nas. Očekujem da zaposednemo sredinu tabele - zaključio je Milanović.

Takmičenje u Superligi Srbije nastaviće se 21. februara, a Rad će na svom terenu igrati protiv Novog Pazara. Jesenji deo šampionata „građevinari“ su završili na 10. mestu na tabeli sa 16 osvojenih bodova.

Datum: 22.01.2015. Autor: Antonio Ahel

PROČITAJTE JOŠ...