x

Dejan Perić: Osvajanje turnira pokazatelj našeg rada

Dejan Perić: Osvajanje turnira pokazatelj našeg rada
Vršilac dužnosti selektora muške rukometne reprezentacije Srbije, Dejan Perić nakon osvajanja turnira u Norveškoj, i utakmica na kojima su naši reprezentativci učestvovali u prethodnih mesec dana, zadovoljan je učinjenim i smatra da je nacionalni tim u potpunosti ispunio plan za ovaj period.

- „U odnosu na procene koje smo imali pre početka svih turnira, mogu da kažem da sam zadovoljan i da smo u potpunosti ispunili plan koji smo imali za ovaj period priprema. Na tri turnira koje smo odigrali, kada je u pitanju spisak, pored standardnih igrača, nosioca igre, koji nastupaju za selekciju, mislim da smo uspeli da damo šansu i mlađim igračima iz omladinske selekcije koji su imali i obaveze oko kvalifikacija za SP. Mislim da smo uspeli da ih uvedemo u sistem igre, ono što je vezano za kodeks igranja u reprezentaciji, disciplinu, kao i da su uspeli da pokažu dobru igru“, rekao je Dejan Perić.

Muška rukometna reprezentacija Srbije učestvovala je na turniru u Kataru, zatim je odigrala prijateljske utakmice sa selekcijom Hrvatske, a proteklog vikenda učestvovala je na turniru u Norveškoj.

- „Drago mi je što smo utakmice igrali na strani, sa ozbiljnim reprezentacijama, kao  i što smo igrali sa domaćinima Katarom, Hrvatskom i Norveškom. Na sva tri turnira išli su izmenjeni sastavi, neki igrači su išli na sva tri turnira, neki na dva, a pojedini na jedan. Sa svakim igračem obavio sam razgovore. Nakon razgovora sa mnom, neki igrači bili su izostavljeni sa spiska zbog pojedinačnih obaveza, obaveza prema klubu, a neki zbog povreda. Zdrav i korektan odnos koji imam sa igračima je poželjan i jedini ispravan. Takođe, sa igračima koji nisu pozivani obavio sam pojedinačne razgovore“, istakao je Perić i dodao, „U Norvešku je išao kombinovan sastav. U sve tri akcije učestvovali su igrači na koje najozbiljnije računamo u budućnosti“.

Proteklog vikenda naša selekcija učestovala je na Januarskom turniru u Norveškoj, koji je osvojila, pobedivši selekciju domaćina (28:25) i selekciju Mađarske (30:26).

- „Prvo smo imali utakmicu sa Mađarskom koju smo u najdužem delu vodili i imali kontrolu. Imali smo i mali pad u toj utakmici, ali su igrači pokazali karakter i priveli kraju utakmicu sa pozitivnim rezultatom. Meč sa Norveškom je na neki način bio finale svih naših dosadašnjih akcija, i pokazatelj svega onoga što smo prethodnih mesec dana radili. Zadovoljan sam prikazanom željom za igrom, dobrom i zdravom atmosferom koja vlada u reprezentaciji, kao i odnosu igrača prema reprezentativnom dresu i igri koju su pokazali na terenu“, rekao je vd selektora Dejan Perić, „Moram da napomenem da su se igrači držali sistema, i na pravi način funkcionisali u odbrani koja je davala rezultat, i u napadu nije bilo samoisticanja, znalo se kako i šta se radi, i kako je dogovoreno“.

- „Sve utakmice koje smo u ovih mesec dana odigrali poslužile su kao dobra provera za buduće akcije koje nas čekaju, prvenstveno nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a i dale su samopouzdanje svima nama. Zahvaljujem se stručnom štabu na lojalnosti, saradnji i svesti, kao i odnosu koji smo imali. Verujem da smo na dobrom putu. Zahvalan sam svim igračima koji su učestvovali na sva tri turnira. Moram da napomenem da nije bilo lako, jer smo imali par dana treninga, nakon toga turnir, pa opet nekoliko dana treninga, pa ponovo turnir. Zahvalan sam igračima što su dali svoj maksimum. Uz sve propuste i stvari koje nisu bile dobre, trudićemo se da u budućnosti budemo bolji. Zahvalan sam i igračima koji nisu bili uključeni u ove akcije, jer su nam bili velika podrška. Nadam se da će naši odnosi i odnos prema reprezentaciji ostati na ovom nivou, a u narednom periodu uzdignuti na viši nivo“, istakao je Perić.

- „Postoji zdrava konkurencija, koja je neminovnost u sportu i dobro je što je ima, jer tako se pravi dobra selekcija. Pokazuje se ko se uklapa u kodeks reprezentacije,  kao igrač i kao sportista, i ko ima ono što je neophodno da se ostvari cilj“, zaključuje Perić.
Datum: 21.01.2015. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...