x

Rukometaši Srbije osvojili turnir u Norveškoj

Rukometaši Srbije osvojili turnir u Norveškoj Autor fotografije: Željko Radojević / RSS

Reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Norveške 28:25(16:18) i tako osvojila januarski turnir u Norveškoj. Pored ove pobede, 
izabranici Dejana Perića u petak su pobedili i selekciju Mađarske 30:26, i tako ostvarili obe pobede na turniru i zauzeliprvo mesto.

Najefikasniji u našem timu bili su Darko Đukić i Nemanja Zelenović sa šest golova i Dalibor Čutura sa četiri.

Mušku rukometnu selekciju Srbije u aprilu očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016.

Izjave nakon utakmice:
Dalibor Čutura - kapiten:
Velila pobeda, naročito zbog toga što je izvojevana u gostima. Dobili 
smo veoma kvalitetan sastav Norveške pred njihovom publikom, i presrećan sam što smo ovaj ciklus priprema završili osvajanjem turnira, a pogotovo je bitno sto smo dobili neke mlade igrače koji su iskoristili šansu na najbolji način i tako skrenili pažnju da mogu ravnopravno da konkurišu u sledećim akcijama. Sva tri turnira smo odigrali na visokom nivou i siguran sam da je i selektor zadovoljan time, čime smo ispunili cilj pred nastupajuće kvalifikacione mečeve.

Nemanja Zelenović:
Pre svega čestitam ekipi na velikoj borbenosti, požrtvovanosti u 
odbrani, pokazali smo karakter nakon prvog poluvremena gde smo imali mnogo grešaka. Mislim da ova ekipa može mnogo toga da pokaže u narednom periodu, jer je krasi odlična atmosvera koja nas krasila kroz cele pripreme.

Mihajlo Marsenić:
Srećan sam zbog osvajanja turnira. Ponovo smo pokazali veliki borbenost iako smo u prvom polivremenu primili veliki broj golova. U drugom delu smo ispravili, još jače zaigrali odbranu, dobili sigurnost u napadu i rezultat nije izostao. Koliko smo dobri bili u odbrani govori podatak da smo primili smo 7 golova u drugom poluvremenu.
Datum: 19.01.2015. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...