x

Trijumf rukometaša Radničkog za kraj regularnog dela sezone

Trijumf rukometaša Radničkog za kraj regularnog dela sezone Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u susretu poslednjeg, 22. kola Super rukometne lige savladali na svom terenu ekipu Jugovića iz Kaća rezultatom 36:31, poluvreme 15:13 revanširavši im se za poraz u jesenjem delu sezone i tako spremno i u dobrom raspoloženju čekaju nastavak takmičenja u plej-autu koji im predstoji. Kragujevčani su šampionat završili na sedmom mestu sa 18 osvojenih bodova.

Kao u prethodnom, tako i u ovom prvenstvenom susretu, rukometaši iz šumadijske prestonice su nastupili u oslabljenom sastavu, što je izazivalo bojazan kod stručnog štaba, jer su u igri bili važni bodovi za što bolje pozicioniranje u plej autu. Kragujevčani su bolje otvorili meč, prvi došli do 2 gola prednosti (2:0, 2.min), koju su održavali sve do 11. minuta kada su agilni gosti uspeli da izjednače (7:7). Egal rezultat je dugo bio na snazi, a u 19. minutu gosti po prvi put dolaze do vođstva, 12:13, a zatim i 13:14. Minut odmora domaćina je dao rezultata, promena odbrambene formacije prelaskom na 5-1 je poprilično zbunila gostujuće igrače, tako da su momci u crvenim dresovima uspostavili terensku i rezultatsku dominaciju i na veliki odmor se otišlo vođstvom Radničkog 21:16.

Radnički nije skidao nogu sa papučice gasa početkom drugog dela igre, tako da već u 35. minutu dolazi i do največe prednosti, plus 6 (25:19), koju održava narednih par minuta. Borbeni Kaćani uspevaju da ublaže prednost zahuktalih Šumadinaca, ali ona nijednog trenutka nije padala ispod 4 gola, sve do pred sam kraj (34:31, 58.min), no sa 2 brza gola kragujevački rukometaši postavljaju konačan rezultat 36:31. Treba istaći da su svi igrači dali pun doprinos u ovoj veoma važnoj pobedi pred start doigravanja u plej autu.

Najefikasniji u redovima kragujevačkog superligaša su bili Miloš Barudžić i Veljko Davidović sa po 8 pogodaka, dok su kod gostiju golgeterski prednjačili Nemanja Momčilović sa 7 i Aleksa Skuban sa 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Strahinja Đerić (Radnički)

RK Radnički – RK Jugović: 36:31 (21:16)

Kragujevac: Hala Jezero. Gledalaca: 100

Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić

Sedmerci: Radnički 4 (3), Jugović 0 (0)

Isključenja: Radnički 2 min, Jugović 2 min

Radnički: Đerić (12 odbrana), Veljković, Maljević 1, Stanisavljević 3, Davidović 8, Mutavdžić 5, Mojsilović, Kasalović 2, Barudžić 8, Utvić 3, Stanojev 4, Stanojević, Ivanović, Barjaktarević 2.

Jugović: Peić Tukuljac 3, Momčilović 7, Dragoljević 5, Vidojević 2, Rančić 1, A. Skuban 6, Ninkov 1, Barbatesković 3, Jaćimovski, Maksimović, Barjaktarović 2, Dubaić 1, N. Skuban (odbrana), Dizdar (13 odbrana).

U sredu 10. aprila počinje takmičenje u okviru plej-auta.

Datum: 07.04.2024. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...