x

Oslabljeni rukometaši Radničkog poraženi u Leskovcu

Oslabljeni rukometaši Radničkog poraženi u Leskovcu Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u okviru 21. kola Super rukometne lige poraženi u Leskovcu od ekipe Dubočice 54 rezultatom 37:33, poluvreme 17:15. Nakon ovog kola, Kragujevčani ostaju na sedmom mestu sa osvojenih 16 bodova. 

Šumadincii su na megdan starom rivalu izašli u okrnjenom sastavu, lišeni pomoći tri standardna igrača (Perića, Panića i Stanisavljevića), ali sa velikom željom da pruže dobru partiju i predstave se širokom auditorijumu pored malih ekrana u dobrom svetlu. Standardno, početno odmeravanje snaga je brzo proteklo i domaćin prvi dolazi do 2 gola prednosti (4:2, 4.min). Nastupio je dug period utakmice u kome Leskovčani u punom sastavu nisu uspevali da povećaju vođstvo, jer su ih Kragujevčani uz pomoć čuvara mreže Đerića dobro zaustavili, tako da u 19. minutu radnički dolazi do izjednačenja (9:9). Ipak je Dubočica ponovo uspostavila prednost od jednog do dva gola, u jednom trenutku su imali i plus 3 (16:13, 29.min), no na veliki odmor se otišlo vođstvom domaćina 17:15.

Ista meta isto odstojanje i na samom startu drugog dela igre. Domaći igrači prvi put dolaze i do plus 3 (20:17, 33.min), a zatim i do 22:18, no to nije obeshrabrilo brojčano slabije goste. Upornom i borbenom igrom na obe strane terena i uz značajan doprinos i drugog čuvara mreže, mladog Ivanovića, momci u crvenom preko kapitena Stanojeva spuštaju prednost domaćina na minus 1 (25:24, 43.min). Skraćena mogućnost rotacije je od tih trenutaka počela da uzima danak u rezultatskom smislu. Leskovčani su uspeli ponovo da stvore prednost veću od 2 gola, što umorni Kragujevčani nisu uspeli da isprate i prednost domaćina je u 56. minutu otišla na plus 8 (37:29) što nije bio realan odnos snaga. Osvežio je postavu stručni štab Radničkog mladim igračima sa klupe, koji su do kraja utakmice uspeli da svedu vođstvo Dubočice za konačnih 37:33.

Najefikasniji u redovima domaćina su bili Goran Ristović, Marko Radulović i Aleksa Milošević sa po 7 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Stefan Stanojev sa 7 i Žarko Barjaktarević sa 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Aleksa Milošević (Dubočica)

RK Dubočica 54 – RK Radnički: 37:33 (17:15)

Leskovac: SRC “Dubočica“. Gledalaca: 400

Sudije: Luka Petrović, Jovan Cvetković

Sedmerci: Dubočica 3 (1), Radnički 6 (3)

Isključenja: Dubočica 14 min, Radnički 8 min

Dubočica: L. Pavlović 1, Milićević 1, Radulović 7, Petrović, Trajković, Trako, Mitrović 1, Spasić, A. Mitrović, Atanasković 6, Ristović 7, M. Pavlović 4, Milošević 7, Anđelković 3, Kocić (11 odbrana, 3 sedmerca), Arđelan. 

Radnički: Đerić (8 odbrana), Veljković 1, Maljević 3, Veličković, Stanisavljević, Davidović 3, Mutavdžić 1, Mojsilović 1, Kasalović 4, Barudžić 2, Utvić 5, Stanojev 7, Ivanović (7 odbrana, 2 sedmerca), Barjaktarević 6.

U narednoj utakmici u okviru poslednjeg, 22. kola regularnog dela Super rukometne lige, Radnički će dočekati ekipu Jugovića iz Kaća u subotu 6. aprila.

Datum: 31.03.2024. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...