x

Uspesi članova Atletskog klub Apatin na trkama u Novom Sadu i Barseloni

Uspesi članova Atletskog klub Apatin na trkama u Novom Sadu i Barseloni Foto: AK Apatin

Proteklog vikenda članovi Atletskog kluba Apatin imali su odlične nastupe na humanitarnoj kros trci jubilarna „10. kros trka za dečiji osmeh“ koja je održana u Novom Sadu i na internacionalmom maratonu u Barseloni.


U Novom Sadu je održana 10. kros Trka za dečiji osmeh u kojoj je sa uspehom nastupio veliki članova Atletskog kluba Apatin u konkurenciji predškolaca, učenika osnovnih škola i u glavnim trkama na 4 km i 10 km u kojima je osvojeno 7 medalja.


U trkama predškolaca nastupio je Arsenije Čegar koji je osvojio osmo mesto. U konkurenciji učenika osnovnih škola nastupilo je 12 mladih članova AK Apatin koji su uspešno istčali svoje trke i osvojene su tri medalje, u trci na 200 metara nastupili su Lena Bursać, Tara Vuletić, Maša Cetina, Petar Laković, u trci na 400 metara nastupili su Anđela Lukić, Marija Kovačević koje su podelile treće mesto, Vuk Amidžić, Nina Solać, Milica Egić, Aleksandar Laković i Sofija Bujić dok je u trci na 600 metara nastupila i osvojila treće mesto Nina Šakić. Veliku podršku učešću dece na humanitranom krsou pružili su roditelji dece i treneri Bojan Tomašević i Marija Bubalo, koji su pored takmičarskog učešća uzeli učešće i u humanitarnom delu manifestacije donirajući garderobu, igračke i slatkiše za decu iz Dečijeg sela i Svratišta za decu.


U glavnoj trci na 10 kilometara u kojoj je nastupilo je 172 takmičara, član šampionske ekipe AK Apatin u krosu Dušan Krstić trijumfovao je rezultatom 36 minuta i 50 sekundi, 7. mesto osvojio je Aleksandar Stajić (42:40). U ženskoj konkurenciji 5. mesto u ukupnom plasmanu osvojila je Marija Bubalo (49:48)


U muškoj trci na 4 kilometara u kojoj je nastupilo 88 takmičara, debitantski nastup za AK Apatin obeležio je pobedom i sjajnom tehničkom trkom Stefan Marinkov sa rezultatom 14 minuta i 2 sekunde, 8. mesto osvojio je Veljko Mihić (15:33). 


U trci na 4 kilometra u ženskoj konkurenciji odlične nastupe u konkurenciji 114 dama imali su Milica Marković koja je zauzela drugo mesto sa rezultatom 17 minuta i 45 sekundi, treće mesto i bronzanu medalju osvojila je devetogodišnja Hana Čegar koja je stazu od 4 km istrčala odličnim rezultatom 19 minuta i 14 sekundi, odličnu trka istrčala je i Nija Zorić koja je osvojila  6. mesto (19:40), Jelena Rašković zauzela je 8. mesto (20:44), dok je zapažen nastup imale i Lana Čergić 16. mesto (22:42), Branka Veličković 17. mesto (22:59).


Na maratonu u Barseloni u disciplini 42 kilometra i 195 metara, nastupila su četiri člana Atletskog kluba Apatin, Bojan Manojlović, Igor Bakoš, Živa Vijoglavin i Vladimir Aranđelović koji su sopstvenim sredstvima isfinasirali učešće i na najbolji način prezentovali boje kluba oborivši svoje lične rekorde. Najuspešniji je bio Bojan Manojlović koji je maratonsku stazu savladao za 3 sata 15 minuta i 20 sekundi, Igor Bakoš završio je trku sa rezultatom 3 sata 21 minut i 35 sekundi, Živa Vijoglavin savladao je maratonsku stazu za 3 sata 24 minuta i 39 sekundi, dok je svoj debitanstki maraton u karijeri uspešno savladao rezulatom 3 sata  56 minuta i 27 sekundi.


Datum: 13.03.2024. Autor: AK Apatin

PROČITAJTE JOŠ...