x

Rukometaši se okupili pred turnir u Norveškoj

Rukometaši se okupili pred turnir u Norveškoj
Muška seniorska reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu gde će imati trenažni deo, nakon čega u četvrtak putuje u Norvešku, gde ih očekuje turnir na kome će pored selekcije domaćina učestvovati i reprezentacija Mađarske. 

„Turnir u Norveškoj je treći turnir u nizu u ovom periodu, posle Dohe i Hrvatske. Idemo u kombinovanom sastavu, shodno utakmicama koje nas čekaju prvo sa Mađarskom, pa sa Norveškom. Ovaj turnir poslužiće nam da pokažemo ono što smo usvojili u igri, napadu i odbrani, kao i kako bi igrači pojedinačno mogli da pokažu svoje kvalitete, igru, i kako se uklapaju u kolektiv. Kroz treninge, utakmice ponovićemo ono što smo usvojili u igri, kako bismo prezentovali najbolji rukomet i materijalizovali utakmice na kraju sa dobrim rezultatom“, istakao je Dejan Perić, vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije, i dodao “Sada su pozvani neki novi igrači, naspram spiska za turnir u Hrvatskoj, priključili su nam se juniori, kojima ovom prilikom čestitam na uspešnim kvalifikacijama i plasmanu na Svetsko prvenstvo. Imaju kvalitet i potencijal. Ove utakmice sigurno će nam poslužiti i kako bismo stvorili jasniju sliku za nastavak kvalifikacija za EP koje nas očekuje u aprilu mesecu”, zaključio je Dejan Perić.

Turnir u Norveškoj trajaće od 15. do 19 januara 2015. godine. Prvu utakmicu na turniru naša reprezentacija odigraće sa selekcijom Mađarske, u petak, 16. januara od 17.30 sati, a sa selekcijom Norveške naši reprezentativci sastaće se u nedelju 18. januara od 18 sati.

„Ovo je nastavak našeg ciklusa priprema za utakmicu sa Islandom koja nas očekuje u aprilu. Sledi turnir u Norveškoj, jako dobar i kvalitetan, koji će poslužiti kao dobra provera za mlade igrače, i nas malo starije, da se što bolje pokažemo i da u aprilu kada sledi nastavak kvalifikacija za EP sve bude kako treba“, rekao je Dalibor Čutura, reprezentativac Srbije.

Rukometaše Srbije u aprilu očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. Prvu utakmicu u nastavku kvalifikacija seniori će odigrati sa selekcijom Islanda u gostima, zatim početkom maja dve selekcije se sastaju u Srbiji, a u junu rukometaše Srbije očekuje utakmica sa Crnom Gorom u gostima, i utakmica sa Izraelom na domaćem terenu. Naša selekcija trenutno zauzima prvo mesto u grupi 4, kvalifikacija za EP sa 4 boda (dve pobede u mečevima sa Crnom Gorom i Izraelom).
Datum: 14.01.2015. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...