x

Šestoro kuglaša iz Srbije na Svetskom kupu

Šestoro kuglaša iz Srbije na Svetskom kupu
Međunarodna kuglaška federacija (FIK NBC) objavila je liste učesnika juniorskog i seniorskog pojedinačnog Svetskog kupa u Hiršauu u Nemačkoj od 5. do 8. februara.

Srbiju će predstavljati šest kuglašica i kuglaša. Selektor seniora Miloš Ponjavić odlučio se za najboljeg kuglaša sveta Vilmoša Zavarka, pobednika seniorskog Svetskog kupa u Talinu 2011. kao i osvajača bronze 2013. na Svetskom kupu u Zalaegersegu Daniela Tepšu (obojica igraju u slovačkom šampionu Sportu iz Podbrezove). Selektor juniora Vojko Pavlović izabrao je osvajače zlatne i srebrne medalje pre dve godine u  Zalaegersegu u Mađarskoj Igora Kovačića (Beograd) i Roberta Ernješija (Segedin).

Selektor seniorki Dragan Fatović odredio je da za seniorke  igra Livia Santo (Pionir) koja je u Talinu 2011. osvojila juniorski Svetski kup, a za juniorke Maja Đukić (Radnički, Novi Sad) koja je lane na juniorskom SP u Brnu osvojila svetsko zlato i miksu sa Davidom Lainščakom.

U Zalagergsegu u februaru 2013. na Svetskom kupu kuglaši Srbije osvojili su četiei medalje - zlato, srebro i dve bronze. Igor Kovačić osvojio je juniorsko zlato, a Robert Ernješi juniorsko srebro. Dve seniorske bronze pripale su srpskim reprezentativcima Čongoru Baranju i Danielu Tepši.

U Hiršauu će u svim kategorijama učestvovati po 17 kuglašica i kuglaša. Srbija je na osnovu rezultata 2013. dobila po dva mesta u muškoj seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.
Datum: 13.01.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...