Šestoro kuglaša iz Srbije na Svetskom kupu

Međunarodna kuglaška federacija (FIK NBC) objavila je liste učesnika juniorskog i seniorskog pojedinačnog Svetskog kupa u Hiršauu u Nemačkoj od 5. do 8. februara.

Srbiju će predstavljati šest kuglašica i kuglaša. Selektor seniora Miloš Ponjavić odlučio se za najboljeg kuglaša sveta Vilmoša Zavarka, pobednika seniorskog Svetskog kupa u Talinu 2011. kao i osvajača bronze 2013. na Svetskom kupu u Zalaegersegu Daniela Tepšu (obojica igraju u slovačkom šampionu Sportu iz Podbrezove). Selektor juniora Vojko Pavlović izabrao je osvajače zlatne i srebrne medalje pre dve godine u  Zalaegersegu u Mađarskoj Igora Kovačića (Beograd) i Roberta Ernješija (Segedin).

Selektor seniorki Dragan Fatović odredio je da za seniorke  igra Livia Santo (Pionir) koja je u Talinu 2011. osvojila juniorski Svetski kup, a za juniorke Maja Đukić (Radnički, Novi Sad) koja je lane na juniorskom SP u Brnu osvojila svetsko zlato i miksu sa Davidom Lainščakom.

U Zalagergsegu u februaru 2013. na Svetskom kupu kuglaši Srbije osvojili su četiei medalje - zlato, srebro i dve bronze. Igor Kovačić osvojio je juniorsko zlato, a Robert Ernješi juniorsko srebro. Dve seniorske bronze pripale su srpskim reprezentativcima Čongoru Baranju i Danielu Tepši.

U Hiršauu će u svim kategorijama učestvovati po 17 kuglašica i kuglaša. Srbija je na osnovu rezultata 2013. dobila po dva mesta u muškoj seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.
Datum: 13.01.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...