x

Rukometaši Radničkog ostali bez polufinala Kupa

Rukometaši Radničkog ostali bez polufinala Kupa Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Kupa Srbije Prof.dr Branislav Pokrajac pošto su na svom terenu poraženi od ekipe Partizana iz Beograda rezultatom 26:30, poluvreme 11:17.

Kragujevački crveni su tri puta dolazili na sam korak do finala našeg najmasovnijeg takmičenja, tako da su i večeras pred svojim vernim navijačima imali veliku želju da ponove uspeh iz prethodnih sezona, a i sam protivnik je bio dodatni motiv. Gosti su bolje otvorili meč i već u 7. minutu imali prednost 0:4. Radnički je nervoznije počeo i tek na isteku tog minuta prvi put zatresao mrežu protivnika. Startno vođstvo je dalo krila i sigurnost gostima iz prestonice, no domaćin u dva navrata uspeva da se približi na podnošljivih minus 2 (4:6 i 5:7). Usledio je period bolje igre Partizana koji u 15. minutu ima prednost 5:10, a nakon nekoliko neiskorišćenih napada domaćina dolazi i do velikih 8 na svom kontu (6:14, 22.min). Uspeo je Radnički da koliko toliko konsoliduje redove, ali se na veliki odmor otišlo sa ubedljivih 11:18 za crno-bele. 

Drugo poluvreme je počelo u istom ritmu, gosti su održavali konstantnu prednost od 6 do 7 golova, koju Radnički nikako nije uspevao da svede na razumnu meru. Uprkos boljoj igri u odbrani i vezanim intervencijama čuvara mreže Perića, tim iz srca Šumadije nije uspevao da poveže konce u fazi napada i značajnije pripreti gostima. Tek pred sam kraj utakmice, Kragujevčani su povezali par dobrih poteza u ofanzivi, ali je to bilo dovoljno samo da ublaže rezultat, koji je sa zvukom sirene glasio 26:30.

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Miloš Barudžić sa 6 i Stefan Stanojev sa 5 pogodaka, dok su kod Beograđana golgeterski najraspoloženiji bili Mladen Šotić i Uroš Kojadinović sa po 7 golova.

RK Radnički – RK Partizan: 26:30 (11:18)

Kragujevac: Hala Jezero. Gledalaca: 400

Sudije: Danijel Trivković, Boriša Milosavljević

Sedmerci: Radnički 3 (2), Partizan 2 (2)

Isključenja: Radnički 6 min, Partizan 6 min

Radnički: Đerić, Veljković, Maljević 1, Stanisavljević 2, Davidović 3, Mutavdžić 3, Perić (11 odbrana), Mojsilović, Kasalović 3, Barudžić 6, Knežević, Utvić, Stanojev 5, Panić 3, Ivanović, Barjaktarević.

Partizan: Mihajlov, Markatatos, Jović 1, Šotić 7, Vesković, Beloševac, Šaponjić 1, Kojadinović 7, Zečević, Arsenić (17 odbrana), Mićić 4, Obradović 1, Praštalo, Popović 5, Peštić 3, Kovačević 1.

U nedelju 11. februara Radnički nastavlja prvenstvenu trku, kada će ugostiti ekipu Crvene zvezde Primobet u hali Jezero od 18 časova. 


Datum: 07.02.2024. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...