x

Internacionalno prvenstvo Beograda na novoj lokaciji u starom sjaju

Internacionalno prvenstvo Beograda na novoj lokaciji u starom sjaju Foto: SSS

Internacionalno prvenstvo Beograda u streljaštvu će ove godine biti održano na novoj lokaciji, ali u starom sjaju.


Od petka do nedelje (8 – 10. decembar), Streljački savez Beograda će organizovati 48. internacionalno prvenstvo glavnog grada u Hali 5 Beogradskog sajma. Prethodnih nekoliko izdanja tradicionalnog mitinga priređeno je u „Bel ekspo centru“.


Turnir već dugo važi za jedno od najaktraktivnijih takmičenja vazdušnim oružjem u regionu i Evropi, pa je i ove godine privukao veliki broj strelaca iz inostranstva i zadržao visok renome. Tokom trodnevnog turnira nadmateće se više od 300 takmičara iz 13 zemalja.


Na vatrenu liniju izaći će oko 130 srpskih strelaca, a uz njih za medalje i nagrade boriće se i takmičari iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, BiH,Severne Makedonije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Jermenije, Grčke, Danske i Ujedinjenih Arapskih Emirata. 


Među prijavljenima su svi srpski reprezentativci, uključujući Damira Mikeca, aktuelnog olimpijskog i svetskog vicešampiona i evropskog prvaka vazdušnim pištoljem, Zoranu Arunović, Lazara Kovačević, koji je nedavno osvojio srebro vazdušnom puškom na finalu Svetskog kupa, osvajača olimpijske bronze Milenka Sebića, Teodoru Vukojević, Andreu Arsović, Ivanu Anđušić Maksimović...


Po tradiciji, Internacionalno prvenstvo Beograda obuhvata dva takmičenja. U petak i subotu (8. i 9. decembar) biće održan „Trofej Beograda“, a u nedelju „Velika nagrada Beograda“.


Prvog dana, u petak, na programu su takmičenja miks parova vazdušnim pištoljem i puškom. Kvalifikacije počinju u 15 časova, a borbe za medalje planirane su od 16 do 19 časova.


Drugog dana je Trofej Beograda u pojedinačnim disciplinama u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Najuspešniji će biti nagrađeni medaljama i diplomama.


U nedelju će biti održana „Velika nagrada Beograda“ u jedinstvenoj, apsolutnoj pojedinačnoj kategoriji. Po prva tri takmičara i takmičarke u svakoj disciplini dobiće pehare „Beogradski pobednik“ i novčane nagrade. 


Takmičarski program u subotu i nedelju počinje kvalifikacijama od 9 časova. Predviđeno je da finala oba dana budu održana od 13.30 do 19.30.


Datum: 07.12.2023. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...