x

Damiru Mikecu srebro na turniru u Zagrebu

Damiru Mikecu srebro na turniru u Zagrebu Foto: SSS

Olimpijski i svetski vicešampion Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju ovim otužjem na 47.“Trofeju Mladosti“ u Zagrebu.


Mikec je u kvalifikacijama pogodio 578 krugova i kao prvi ušao u finale. Tik iza njega, sa krugom manje, na drugom mestu našao se Duško Petrov, reprezentativac iz redova Kikinde.

U zanimljivom finalu, sa nekoliko preokreta, Mikecu je pripalo srebro, a Petrovu četvrta pozicija. Pobedio je Kevin Venta, Slovenac koji se takmičio za Nemačku, a na turniru se pojavio kao član hrvatskog kluba Strahoninec.


I u ženskom takmičenju pištoljem, Srbija je imala predstavnicu u finalu. Jelena Tomić (Kikinda) je zauzela peto mesto.


Nije bilo srpskih strelaca u juniorskim nadmetanjima.


Tokom dvodnevnog turnira, srpski takmičari su osvojili tri medalje. Dan ranije, Aleksa Rakonjac je bio prvi puškom u konkurenciji juniora, a Aleksandra Havran treća u kategoriji omladinki.


Vazdušni pištolj, muškarci: 1. Kevin Venta (Hrvatska, Strahoninec) 240,8, 2. Damir Mikec (Srbija, Policajac) 239,5, 3. Mikloš Tatrai-Feješ (Mađarska, BHSE) 217,9, 4. Duško Petrov (Srbija, Kikinda) 196,6... Kvalifikacije: 1. Mikec 578...


Vazdušni pištolj, žene: 1. Sara Fabijan (Mađarska, Češel Torna Klub) 241,3, 2. Renata Šike (Mađarska, BHSE) 235,7,, 3. Matea Omazić (Hrvatska, Dalmacijacement) 214,7... 5. Jelena Tomić (Kikinda) 173,2... Kvalifikacije: 1. Fabijan 573...


Datum: 04.12.2023. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...