x

Spektakularnom biciklističkom trkom završena manifestacija Tour De Fruška

Spektakularnom biciklističkom trkom završena manifestacija Tour De Fruška Foto: Luka Vukša

Tour De Fruška je manifestaciji koja je namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta uopšte, čiji je pokrovitelj Pokrajinska vlada, a podeljena je u tri kategorije - sport, privreda i turizam.  Ove godine održana je u maju i proteklog vikenda, kada je u Vrdniku u jesenjem ruhu dočekala sportiste iz zemlje i regiona, Evrope, ali i Kine. 


Jesenje izdanje manifestacije "Tour De Fruška", završeno je u nedelju spektakularnom biciklističkom trkom DRUMSKI IZAZOV, koja je okupila preko 300 takmičara.  Prvog dana manifestacije, profesionalni sportisti, ali i rekreativci, bili su u priliku da učestvuju u TRAIL trkama u dužinama od 7 i 15 kilometara po prelepim fruškogorskim stazama, a ovaj sve popularniji sport, privukao je preko 500 takmilara , uključujući i najstarijeg trkača od 89 godina, a pored domaćih,  Oni najmlađi, takmičili su se u ove dve discipline, prilagođene njihovim uzrastima, a u svim katergorijama podeljene su vredne nagrade za prva tri mesta !


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović označio je  jučrašnji početak velike biciklističke trke "Drumski izazov-Popov čot" u dužini od 55 i 110 kilometara, i pritom naglasio da je cilj ove manifestacije da  Vrdnik i Fruška gora budu mesto razvoja sporta, biciklizma, odgovornog odnosa prema zaštiti životne sredine i uopšte razvoja turizma kao grane koja ima veliki potencijal. Vrdnik je, kada je reč o banjama, treća banja po posećenosti u Srbiji, a ovakve manifestacije doprinose bržem razvoju u budućnosti - istakao je Mirović, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora te manifestacije.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, predsednik Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović, član gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, direktor manifestacije "Tour de Fruška" Ivan Arpaš i drugi.


Naredne godine organizatori najavljuju još jednu važnu trku GRAN FONDO NOVI SAD, koja je vrlo  prepoznatljiva  i važna kao brend na svetskoj mapi biciklističkih trka ! 


Datum: 24.09.2023. Autor: Jovana Manojlović

PROČITAJTE JOŠ...