x

Sedam dana priprema Orlova: Slede trening utakmice

Sedam dana priprema Orlova: Slede trening utakmice Foto: KSS

Srpski nacionalni tim se okupio 24. jula i dan kasnije započeo uvodne treninge u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo.


Uvodna tri dana, do početka zvaničnih treninga protekla su u individualnom radu i ispunjavanju komercijlnih obaveza prema sponzorima koji daju vetar u leđa reprezentaciji Srbije i samom košarkaškom savezu naše zemlje.


U odnosu na prvi dan okupljanja tima, „Orlovi“ su jači za dolazak Stefana Jovića koji se priključio treninzima, kao i Filipa Petruševa koji je usled nepredviđenih prirodnih okolnosti u Grčkoj imao problem sa putovanjem, pa je stigao u Staru Pazovu dva dana kasnije nego što je planirano.


Usled povreda sa kojim su i ušli u reprezentativne obaveze ovog leta, Ognjen Jaramaz i Aleksej Pokuševski neće moći da se priključe timu i budu u konkurenciji za konačnih 12 „Orlova“ na Svetskom prvenstvu.


O stanju Jaramaza i Pokuševskog, prof. dr Dragan Radovanović kaže:


– Ognjen Jaramaz se javio na fakultativne treninge Reprezentacije sa povredom stopala koje je dobio tokom poslednjih utakmica prošle sezone u Bajernu. Posle dijagnostike koju smo uradili utvrđena je definitvna priroda povrede zbog koje Jaramaz nije ni započeo treninge ali je u Kampu u Staroj Pazovi bio na redovnim terapijama. Kako je za saniranje povrede potrebno još neko vreme Ognjen Jaramaz nije u mogućnosti da ove godine bude sa Reprezentacijom na Svetskom prvenstvu


-Aleksej Pokuševski, je dobio povredu ramena na treningu svog kluba, zbog koje se intenzivno leči i rehabilituje u SAD i Atini. Kako je za saniranje povrede i početak treninga sa timom Pokuševskom potrebno još nekoliko nedelja, on nije u mogućnosti da se priključi Reprezentaciji za ovu akciju, istakao je Radovanović


Zdravstvene problema u prvoj nedelji priprema srpskog nacionalnog tima imaju Uroš Trifunović i Alen Smailagić, ali je situacija sa njima drugačija i njihov povratak u pun ritam se očekuje uskoro. O njihovom stanju je prof. dr Radovanović izjavio:


– Alen Smailagić se javio na prozivku Reprezentacije sa znacima virusne infekcije koja je sada u sanaciji. Očekuju se rezultati završnih ispitivanja i da se on posle toga priključi Reprezentaciji u kampu u Staroj Pazovi.


– Uroš Trifunović je tokom čitave klupske sezone povremeno osećao tegobe u stopalu koje su se javile i sada, nakon prvog treninga Reprezentacije. Uroš trenutno ide na terapije, uz prilagođene kondicione treninge, zaključio je Radovanović


Svoje reprezentativne drugove, u Staroj Pazovi je danas posetio Aleksej Pokuševski koji je za sajt KSS izjavio:


–  Veoma sam srećan kada se nalazim u društvu saigrača iz reprezentacije, ali istovremeno i tužan jer neću biti u mogućnosti da se njima i selektoru stavim na raspolaganje ovog leta. Nadao sam se da će sanacija povrede ramena ići brže od prvobitno predviđenog i da ću moći da budem deo tima Srbije, ali ipak su se one manje optimistične prognoze ispostavile kao tačne. Reprezentaciji želim svu sreću i nadam se da će nas obradovati dobrim igrama i dobrim rezultatima u Manili.


Reprezentacija Srbije će 1. avgusta odigrati trening utakmicu protiv reprezentacije BiH, a prema dogovoru, ona će biti zatvorena za javnost i izveštaj sa meča neće biti javno dostupan.


Dva dana kasnije, „Orlovi“ igraju još jedan trening meč zatvorenog tipa, a rival našeg tima biće selekcija Poljske.


Treći trening meč zatvorenog tipa koji je 5. avgusta trebao da bude odigran protiv Crne Gore u Podgorici je otkazan od strane domaćina iz tehničkih razloga. (Izvor: KSS)


Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce 2023 (2023 FIBA Basketball World Cup) održaće se u periodu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine, u Japanu, Indoneziji i Filipinima, u organizaciji Košarkaškog saveza Japana, Košarkaškog saveza Indonezije, Košarkaškog saveza Filipina i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). 


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci 2023Datum: 31.07.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...