x

Srpski para-badminton na međunarodnoj sceni

Srpski para-badminton na međunarodnoj sceni Foto: BASS

Srpski para-badminton reprezentativac Đorđe Koprivica nastupao je na Bahrain Para Badminton International 2023 koji je u organizaciji Svetske para-badminton federacije održan u Manami u Bahreinu. Nakon duže pauze usled pandemije koja je zahvatila čitav svet, para-badminton se vratio na svetsku scenu, te je takmičenje u Bahreinu lepa najava za Evropske para igre koje će u avgustu mesecu biti održane u Holandiji, a na kojima će i Srbija imati svoje predstavnike.


Među više od 350 igrača na Bahrain Para Badminton International 2023, srpski reprezentativac imao je priliku da odmeri snage sa Brazilcem Vitorom Taveresom, osvajačem olimpijske bronze, kao i sa izuzetno jakim protivnikom Hektorom Jesuseom Salva Tunkjue iz Perua. Iako Koprivica nije uspeo da savlada protivnike, prikazao je dobru igru i, svakako, stekao iskustvo koje će mu značiti u daljem radu i napretku.


”Posle male pauze, Đorđe se vratio na svetski kup u para badmintonu i uprkos velikom trudu, rezultatski je ipak moglo da se postigne više. U prvom meču je protiv 11. igrača sveta iz Perua došao do set lopte, ali nije uspeo da iskoristi priliku i od tog trenutka je došlo do pada koncentracije i neminovnog poraza.   U drugom meču protiv osvajača olimpijske bronze, apsolutni kvalitet je bio na strani iskusnijeg protivnika, ali je to bila odlična prilika da vidimo gde se tačno Đorđe nalazi i čemu treba da se posveti pažnju u daljem radu. Uz svakako dragoceno iskustvo, ovo je bila odlična priprema i uvertira za Evropske para igre sredinom avgusta na kojima priželjkujemo dobar rezultat”, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir. 


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo sporta i Paraolimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli učešću Đorđa Koprivice na turniru u Bahreinu.


Datum: 24.05.2023. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...