x

Izjave rukometaša Srbije pred put na EP u Danskoj

Izjave rukometaša Srbije pred put na EP u Danskoj
      
Muška rukometna reprezentacija Srbije, okupila se u hotelu "President“ u Kovilovu, gde je održana konferencija za medije povodom odlaska na Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2014, koje će se od 12. do 26. januara 2014. godine održati u Danskoj. Rukometaši Srbije nalaze se u grupi C, sa reprezentacijama Rusije, Poljske i Francuske. Prvi meč seniori igraju sa selekcijom Poljske, u ponedeljak, 13. januara 2014. godine od 18 sati.

U nastavku možete pročitati izjave selektora i reprezentativaca Srbije:

Vladan Matić, selektor reprezentacije Srbije
-  Zahvalan sam Vam što nas pratite i samim tim verujete u nas. Ja verujem u svoje igrače i naš timski duh. Ovo će biti lepo, prijatno prvenstvo za nas. Ovo prvenstvo ćemo iskoristiti da pokažemo da nismo ekipa samo za domaći teren i da ćete biti ponosni na našu igru. U Dansku će ići 18 igrača, a jedan će ostati ovde i po potrebi će nam se pridružiti. Nema razlike da li na prvenstvo ide 19 ili 16 igrača, jer smo svi ekipa i jedna celina.

Nikola Manojlović, reprezentativac
- Očekuje nas težak zadatak i teška grupa. U Evropi u rukometu ne postoji lak protivnik, treba svaku utakmicu da odigramo kao finale i da damo svoj maksimum. Ovo je prvi put da je u reprezentaciji sklop starijih i mlađih igrača i daćemo sve od sebe da postignemo najbolji rezultat.

Petar Nenadić, reprezentativac
- Nalazimo se u teškoj grupi, imamo teške protivnike. Moramo da probamo da pobedimo i izvučemo četiri boda. Ne plašimo se nikoga. Idemo da branimo medalju koju smo osvojili ovde pre dve godine. Voleo bih da odigramo kao na turniru u Makedoniji, da napravimo rezultat. Veliki sam optimista i nadam se da ćemo dobro odigrati. Spreman sam da podnesem teret koji me čeka, ne plašim se da li ću igrati dobro ili loše, bitno mi je da budem fokusiran na ono što selektor bude tražio od mene.

Rastko Stojković, reprezentativac
- Mislim da smo maksimalno spremni da Evropsko prvenstvo dočekamo zdravi i spremni za poduhvate kako bismo ponovili uspeh iz Beograda. Od nas se očekuje dosta, a pokazali smo da možemo da se izborimo sa svakim protivnikom. Mislim da smo kvalitetnija ekipa od Poljske, dosta smo spremnija i psihički stabilnija ekipa. Verujem da možemo da ih pobedimo, ali ih svakako treba prihvatiti sa velikim poštovanjem.

Nemanja Ilić, reprezentativac
- Na Evropskom prvenstvu daćemo sve od sebe da pokažemo da smo dobar tim. Imamo punu podršku selektora, atmosfera je odlična i mislim da ćemo se dobro pokazati.

Miljan Pušica, reprezentativac
- Spremni smo da damo svoj maksimum. Ubeđen sam da će svaki igrač dati sve kako bismo postigli što bolji plasman. Vidimo se posle Danske.

Muška rukometna reprezentacija Srbije putuje u Dansku, Kopenhagen, letom sa aerodroma Nikola Tesla u petak, 10. januara 2014. godine, u 18 sati.



Datum: 10.01.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...