x

Maksimović najbolji rvač Srbije u 2013. godini

Maksimović najbolji rvač Srbije u 2013. godini

Aleksandar Maksimović reprezentativac  beogradskog Partizana proglašen je za najboljeg rvača grčko rimskim stilom u seniorskoj konkurencniji prošle godine u Srbiji. Plaketu Rvačkog saveza Srbije uručio mu je na prigodnoj svečanosti u restoranu "Šest topola" predsednik RS Srbije Željko Trajković.  Maksimović je bio peti na SP prošle godine i ima srebro sa MI.

Plaketu za najboljeg kadeta primio je  Boban Živanović rvač Partizana. Uručio mu je potpredsednik RS Srbije i direktor crno belih Rajko Baltić. Boban Živanović je lane osvojio svetsku kadetsku bronzu i evropsko kadetsko srebro. Za najboljeg juniora proglašen je Mate Nemeš (Senta) koji je osvojio 2013. juniorsku bronzu na EŠ.  Najbolji stariji pionir je Bence Almaši iz Sente, šampion Srbije i pobednik prvog i drugog Kupa Srbije.Titulu za mlađe pionire poneo je Nikola Dedić (Soko), prvak Srbije i pobednik dva Kupa Srbije. U slobodnom stilu broj jedan prošle godine bio je Zaur Efendijev (Radnički, Beograd) peti na EŠ i osvajač bronzanih medalja na MI i Univerzijadi. Najbolja dama lane je bila Silvija Janović, peta na kadetskom SP.

- Rvači Srbije su prošle godine zabeležili nekoliko odličnih plasmana, koji bude nadu da će nas neko iz ove generacije obradovati u Riju - rekao je u pozdravnoj reči predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.- Zahvaljujemo se na izuzetnoj podršci Ministarstvu omladine i sporta Srbrije, Olimpijskom komitetu Srbije, Sporskom savezu Srbije, svim prijateljima rvačkog sporta i sponzorima, kao i klubovima i trenerima koji su radili sa našim najboljim takmičarima.

Potpredsednik RS Srbije Rajko Baltić istakao je da se prošle godine organizacijom Šampionata sveta za kadete u Zrenjaninu Srbija dokazala kao sjajan domaćin i još jednom se zahvalio klubu Proleter, tehničkom  organizatoru na izuzetnoj organizaciji i gostoprimstvu:

- U ovoj godini rvački radnici u Srbiji  organizovaće u  martu 28. "Gedžin memorijala",  u junu u Kanjiži Prevenstva Mediterana za seniore i kadete i  u avgustu u Beogradu Šampionat sveta za veterane - naglasio je Baltić.-  To su velike obaveze  ali ne sumnjamo da ćemo uz podršku Minstarstva omladine i sporta Srbije, OKS i Sportskog saveza Srbije, kao i klubova domaćina Partizana i Kanjiže,  biti uspešni na strunjači ali i dobri organizatori.

Milorad Dokmanac, generalni sekretar RS Srbije, je obavestio da će 14 najboljih rvača od 9. do 29. januara biti na pripremama na Zlatiboru, a od 8. do 18. januara 15 kadeta na pripremama u Staroj Pazovi:

- Ostali smo bez selektora jer je Bojan Mijatov iz ličnih razloga krajem prošle godine podneo ostavku- rekao je Dokmanac.- Hvala mu za sve što je uradio za rvački sport i nadamo se da će rvačka organizacija do kraja februra rešiti pitanje selektora kako bismo u miru počeli veoma važnu godinu, pošto nas očekuje Prvenstvo Evrope u Finskoj i Šampionat sveta u u Uzbegistanu.

Pripreme na Zlatiboru vodiće Sreten Dajmanović, a pozvana su sedmorica rvača zrenjaninskog Proletera: Kristijan Fris, Davor Štefanek, Dejan Franković, Mate Nemeš, Viktor Nemeš, Petar Balo i Nikola Marković, trojica rvača Partizana: Aleksandar Maksimović, Boban Živanović i Branko Živanović kao i Nemanja Pavlović (Novi Sad), Roland Bin (Spartak), Vladimir Stankić (Fruškogorac) i Mikloš Horti (Herkules).

- Nisam zadovaljan petim mestom na SP, očekivao sam medalju i nadam se da ću ove godine "popraviti utisak" - rekao je Aleksandar Maksimović, zahvalivši sa na priznanju.- Očekujem i da se pitanje selektora što pre  reši jer nas čekaju brojni izazovi u 2014.

Boban Maksimović je prvi put pozvan na pripreme sa seniorskom reprezentacijom:
- To će biti za mene novo, lepo, iskustvo. Ove godine ću se takmičiti u juniorskoj konkurenciji i najveći rival biće mi brat  Branko. Obećavam da ći se maksimalno truditi  da se dokažem. Moja cilj je osvajanje olimpijske vize za Rio da Aleksandar Maksimović ne ide sam na tako dalek put ...



Datum: 10.01.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...