Zorani Arunović izmakla titula za najboljeg strelca sveta u 2013.

      
Zorani Arunović, srpskoj reprezentativki u gađanju pištoljem, za dva poena izmakla je titula strelca 2013. godine u svetu u izboru Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) čije je sedište u Minhenu.

Artunovićeva je u glasanju članova Sportske komisije ISSF, Savetodavnog trenerskog komiteta ISSF i novinara koji prate streljaštvo dobila 53 glasa, samo dva manje od pobednice Džesike Rosi (Italija) olimpijske šampionke u gađanju glinenih golubova - trap iz Londona koja je imala 55 poena. Treće mesto sa 52 poena pripalo je kineskoj takmičarki puškom Liuksi Vu. Koliko je srpsko streljaštvo bilo uspešno prošle godine, svedoči i činjenica da je na na listi od deset takmičarki koje su dobile glasove na šestom mestu Andrea Arsović dvostruka pobednica Svetskog kupa  i vlasnica malog kristalnog globusa za drugo mesto u finalu Svetskog kupa u Minhenu sa 46 bodova, a na devetom Ivana Maksimović (srebro u finalu Svetskog kupa u Minhenu, dve bronze na Svetskom kupu u Čangvonu, bronza na EŠ i zlato i srebro na MI) sa 12 poena.

Rosijeva je, kao 17 - godišnjakinja bila strelac godine u svetu i za 2009. Lane je  osvojila svetsku titulu u  Limi, evropsko i mediteransko zlato i srebnu i bronzanu medalju na Svetskim kupovima u Akapalku i El Ainu.

Zorana Arunović je prošle gdine osvojila dva mala kristalna globusa za druga mesta sa oba pištolja u finalu Svetskog kupa u Minhenu, a po broju trofeja (pet) sa Svetskih kupova je među najtrofejnijim strelcima sveta: osvojila je srebrne medalje u Čangvonu i Granadi vazdušnim pištoljem,  a u Fort Beningu MK pištoljem. Bronzani trofeji pripali su joj u Granadi MK i Fort Beningu vazdušnim pištoljem. Počela je prošlu gdinu u februaru zlatnom ekipnom medaljom na EŠ u Danskoj sa Bobanom Veličković i Jasnom Šekarić. Na MI je osvojila dve medalje zlatnu i srebrnu. Sa ekipom u kojoj su bile Jasna Šekarić i Danica Rašeta i bronzu u Osijeku na Šampionatu Evrope MK pištoljem.

U muškoj konkurenciji titulu strelca godine poneo je Henri Junghaenel (Nemačka) sa 83 boda ispred Kineza  Haorang Janga sa 64 i Jong Oh Jina (Koreja) sa 63 boda. Andrija Zlatić, srpski reprezentativac pištoljem našao se na petom mestu sa 28 bodova.

Jungahenel  je lane osvojio prvo mesto u Minhenu u finalu Svetskog kupa MK puškom 60 metaka ležeći. Pobedio je u Svetskom kupu u Čangvonu u obe discipline MK puškom (trostav i 60 ležeći), osvojio evropsko srebro u Osijeku MK puškom 60 metaka ležeći i bronzu u ovoj disciplini u Scetskom kupu u Granadi.

Zlatić je 2013. osvojio dve zlatne medalje na Svetskim kupovima, obe MK pištoljem (Fort Bening i Minhen) i srebro vazdušnim pištoljem u Minhenu.

Strelci godine bili su Jasna Šekarić (1990. i 1994) i Goran Maksimović (1988).


Datum: 13.01.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...