x

Odbojkaši Radničkog preko kraljevačkih musketara do kote dva

Odbojkaši Radničkog preko kraljevačkih musketara do kote dva Foto: SPD RADNIČKI

U poslednjoj utakmici osnovnog dela takmičenja u BPŠ Superligi Srbije, odbojkaše Radničkog u petak od 19 časova na parketu Nove kraljevačke hale sportova očekuje još jedan šumadijski derbi sa ekipom Ribnice. Kragujevčani su u velikom usponu forme, vezali su šest uzastopnih pobeda, a eventualnim trijumfom u hali kraj Ibra pružila bi im se prilika da ligaški deo prvenstva okončaju na visokoj drugoj poziciji superligaške tabele.

Uhvatili su Šumadinci pobedničku nit i ne ispuštaju je iz ruku već šest utakmica zaredom. Poslednja „žrtva“ Brđovićeve pobedničke armije bio je požarevački Mladi radnik, koji je u SBB Jezeru položio oružje već nakon tri odigrana seta. Ono što je bilo primetno na ovoj, kao i na nekoliko prethodnih utakmica, to je neverovatna energija i izraženi osećaj zajedništva među igračima kragujevačkog tima, što je osnovni sastojak uspeha u bilo kom ekipnom sportu.

Raspoloženje u ekipi je fenomenalno. Podigli smo značajno nivo igre u poslednjih mesec dana, ušli u seriju dobrih rezultata i sa dosta optimizma koračamo u susret narednim takmičarskim izazovima. Mislim da smo igrama i rezultatima u dosadašnjem delu prvenstva pokazali da ćemo igrati značajnu ulogu u predstojećem plej-ofu, smatra Vuk Milutinović, jedan od starosedelaca u ekipi iz šumadijske prestonice.

Šumadinci su kolo pre kraja ligaškog dela šampionata osigurali treće mesto na tabeli i obezbedili novi izlazak u Evropu, a ukoliko se kockice u poslednjem kolu slože, Kragujevčani bi vrlo lako mogli i do „kote dva“ koju trenutno drži beogradski Partizan, koga u nedelju uveče očekuje gostovanje večitom rivalu Crvenoj zvezdi.

Kako bi uopšte došli u poziciju da „svrgnu“ „crno-bele“ sa drugog mesta na tabeli, izabranici trenera Alekse Brđovića moraće prethodno da izađu na kraj sa iskusnom ekipom Ribnice, koja ih je savladala u prvom međusobnom duelu ove sezone na parketu SBB hale Jezero, sa „tesnih“ 3:2 u setovima. Za razliku Kragujevčana koji nižu pobedu za pobedom, kraljevački „musketari“ u poslednje vreme prilično osciliraju u formi, pa su tako pre dve sedmice neprijatno iznenadili svoje pristalice porazom od Karađorđa na domaćem parketu (1:3). Bio je to tek drugi poraz Ribnice u dvorani kraj Ibra ove sezone, nakon duela sa braniocem titule i liderom na tabeli novosadskom Vojvodinom, u kome su Novosađani slavili sa 3:1 u setovima.

Istina je da za Kraljevčane predstojeći meč nema veći takmičarski značaj, s obzirom da su pobedom nad Spartakom iz Ljiga u prošlom kolu osigurali četvrto mesto na tabeli, ali će svakako gledati da se iskupe svojim navijačima za prethodni poraz od Karađorđa i zabeleže još jednu pobedu nad komšijskim rivalom, koja bi im dodatno podigla moral pred početak završne borbe za titulu. Jasno je, dakle, da Kragujevčane očekuje prilično težak zadatak da dođu do trijumfa u dvorani u kojoj su poslednji put slavili još u oktobru 2019. godine.

Nova hala sportova u Kraljevu oduvek je predstavljala „vruć“ teren za sve superligaške ekipe. Iako Ribnici pobeda u ovoj utakmici ne znači puno u pogledu plasmana na tabeli, sigurno da neće dopustiti sebi još jedan poraz u svojoj dvorani. Shodno tome, očekujem jedan izuzetno težak i neizvestan meč, baš kao što je to bio slučaj u prethodnoj utakmici u SBB Jezeru. Mi u ovaj meč ulazimo rasterećeni, svesni svojih mogućnosti i spremni da još jednom pobedom napravimo najbolju moguću uvertiru za predstojeći plej-of, naglašava iskusni Milutinović.  


Datum: 23.03.2023. Autor: SPD RADNIČKI

PROČITAJTE JOŠ...