Pripreme BSS-a na Goču idu punom parom


Radomir Pavlović, profesor i treneri Predrag Prokić iz čačanskog Borca i Dejan Perčić iz subotičkog Spartaka, na Goču rade sa polaznicima kampa BSS koji će trajati do 19. januara.

- Dan počinje u 7,15 vežbama pokretljivosti i snage. Radimo u prirodi na prekrasnim padinama Goča najmanje 45 minuta. Posle doručka ide se na drugi deo treninga, pešačke ture  na Goču koji je na 1.150 metara nadmorske visine i Zeljinu na 1.780 metara. Goč je poznata planinarska destinacija i imamo četiri obeležene planinarske staze od pet do 27 km! Strmine su na nekim delovima zahtvene, "sakupe" biciklisti i po 2.700 metara uspona, a ture su za mlađe traju po tri sata a za starije po pet - kaže Radomir Pavlović.

Posle ručka i odmora, polaznici kampa, a ima ih blizu 30,  koriste stazu u blizini odmarališta MUP "Cvetna dolina"  na kojoj su postavljne određene prepreke za ciklo kros: - Vežbamo tehnike prelaska i savlađivanja prepreka i vožnju po travi, blatu i kamenju kao i skokove i nošenje bicikala. Veoma je uzbudljivo, iako je  ciklo kros izuzetno zahtevna disciplina. Trening traje do mraka. Biciklisti koji neće 26. januara startovati na Šampionatu Srbije u ciklo krosu u Beogradu, u tom periodu rade  na valjcima i trenažerima u odmaralištu - objasnio je Pavlović.

Trenerski trio Pavlović, Prokić, Perčić planira i testiranje svih polaznika. Takođe, u 20 časova svakog dana polaznici slušaju predavanja iz teorije biciklističkog sporta:
- Prvo analizirmo dnevni trening a potom upoznajemo polaznike sa planom za naredni dan. Slede male "radionice" gde upoznajemo bicikliste sa načinima treninga, prprema, ishrane. Uvek ima pitanja, što je dobro, i taj deo dana je i najinteresantniji i potraje i do 22 časa. Čim vidimo da neko počne da drema na času, šaljemo ih na spavanje - našalio se Pavlović. - Svi su veoma disciplinovani i dobro podnese napore. Poslednjeg dana priprema, u nedelju 19. januara organizovaćemo i kontrolno takmičenje u ciklo krosu.

Kamp su podržali klubovi i roditelji biciklista koji su finansirali boravak. BSS je obezbedio novac za selektora i trenere.
- Ovo je prva akcija ovakvog tipa i prijatno smo iznenađeni odzivom - dodao je Pavlović.- Po istom principu, siguran sam, organizovaćemo još nekoliko kampova u toku godine. Prema programu BSS koji finansira Ministarstvo omladine i sporta u drugom delu godine u vreme letnjeg raspusta planiran je veliki kamp za talente gde će biti uključen veći broj mladih takmičara i takmičarki i trenera.Datum: 17.01.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...