Sa Goča na Prvenstvo Srbije u ciklo krosu


Selektor za drumski biciklizam Radomir Pavlović, profesor, kao i treneri reprezentacije Predrag Prokić iz čačanskog Borca i Dejan Perčić iz Spartaka (Subotica) vodili su kamp na Goču na kome je osam dana radilio preko 20 polaznika!

- Smatram da je kamp u potpunosti uspeo, iako nije bilo snega i da smo ostvarili ceo program. Zahvaljujem se trenerima - saradnicima na izuzetnoj pomoći. Pripreme su podržali roditelji i klubovi, a BSS je snosio trošak za stručno vođstvo - kaže Radomir Pavlović.- Imali smo odlične uslove u odmaralištu MUP "Cvetna dolina"  u mestu Bzenica na 685 metara nadmorske visine, sa salom za stoni tenis, skijalištem sa ski liftom i malom salom za treninge.

Cilj je bio podizanje opštih fizičkih sposobnosti, snage, izdržljivosti ali i da se polaznici pripreme za specifične tehničke zahteve ciklo krosa jer će već 26. januara startovati u Beogradu na Šampionatu Srbije u ovoj disciplini (Prvenstvo Srbije u ciklo krosu 2014). Održana su, na završetku, i takmičenja u tri različite discipline - kros trčanje uz planinu, biciklistički ciklo kros i brdski hronometar. Poslednjeg dana učesnike je obišao i pozdravio predsednik BSS Branko Banović i pratio je i završne trke.

Kros trčanje uz planinu održano je po veoma strmoj i zahtevnoj stazi koju su biciklisti dobro upoznali tokom priprema. Start je bio na 684, cilj 935 metara, a visinska razlika bila je 188 m na dužini od 935 m sa prosečnim nagibom od 21 procenata tražio najspremnije. Na ovom takmičenju izuzetan rezultat i pobedu ostvario je mladi i još nepoznat junior čačanskog Borca Jovan Đukanović rođen 1997. kome predstoji dobra karijera brdskog vozača. Drugo mesto pripalo  je Dariu Nimčeviću iz Spartaka iz Subotice, a treće Davidu Kostiću iz Borca.

Ciklo kros je organizovan je na specijalno postavljenoj, tehnički teškoj stazi, sličnoj stazi za državni šampionat. Biciklisti su vozili trku u trajanju od 30 minuta i tu su se posebno istakli mladi kadeti Andrija Joksimović iz beogradskog Partizana i Aleksandar Petrović iz čačanskog Borca. Jovan Đukanović (Borac) je bio treći.

Brdski hronometar vožen je na stazi Stanišinci - Goč u dužini od 12,4 km i prosečnom brzinom 23,1 km, startom na 853 i ciljem na vrhu Goča na 1.186 metara nadomorske visine.  Staza je bila veoma zahtevna i kombinovana sa zaravnjenjima i spustovima ali i veoma strmim deonicama od 12 procenata i tražila je kompletnog vozača. Na ovoj trci učestvovali su i biciklisti koji nisu vozili ciklo kros gde su se posebno istakli biciklisti subotičkog Spartaka osvojivši prva tri mesta. Pobedio je državni prvak Milan Dragojević, drugi je bio Dario Nimčević, a treći balkanski šampion, sada kadet, Dimitrije Žarković Đolaji.


Datum: 23.01.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...