x

Crvena Zvezda i FMP obezbedili učešće u polufinalu Kupa Radivoja Koraća 2023

Crvena Zvezda i FMP obezbedili učešće u polufinalu Kupa Radivoja Koraća 2023

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u četvrtfinalu Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać čačanski Borac i u petak od 21.00 sat u niškom „Čairu“ igraće polufinale sa Partizanom.


Utakmica je počela u jakom ritmu, uzimalo se dosta šuteva spolja, a Borac je u 4. minutu poveo 9:4, a tri minuta kasnije i 17:6. Vratila se Zvezda brzo u igru, posle trojke Lazića smanjila na 13:19, a onda do prve pauze i zaokružila seriju 11:2.


Pojačali su crveno-beli ritam na startu druge deonice, poveli 25:21, a u 16. minutu i 30:23. Uspostavili su kontrolu izbranici trener Duška Ivanovića, ali nisu uspevali da steknu značajniju prednost, pa su na poluvreme otišli sa 35:31.


Kup Radivoja Koraća 2023


Raspored utakmica i rezultati - Kup Radivoja Koraća 2023


Stigla je Zvezda posle trojke Vildoze u 24. minutu do prve dvocifrene prednosti – 46:34. Pogađali su igrači oba tima, Dobrić je podigao na 59:42 sa dve uzastopne trojke, uzvratio je Radonjić, a pre poslednjeg odmora bilo je 64:48.


U četvrtoj četvrtini Beograđani su otišli i na „plus 21“ (72:51), pa su do kraja rutinski povećavali visoku prednost i zasluženo se plasirali u polufinale.


CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET – BORAC MOCART 89:64 (17:19, 18:12, 29:17, 25:16)


Kompletnu statistiku možete videti ovde


Izjave nakon utakmice:


Filip Petrušev


Malo teža utakmica nego što smo očekivali… Nismo bili dovoljno agresivni na početku, zbog čega su oni davali lake poene. Bili smo dosta bolji u nastavku. Čeka nas teška utakmica protiv Partizana u polufinalu. Nema neke posebne pripreme, ko god da je rival, samo treba da budemo maksimalno koncentrisani da ostvarimo zacrtani cilj.


Duško Ivanović


Filip je sve rekao o ovoj utakmici… Kada je reč o polufinalnu sa Partizanom, znamo se odlično, igrali smo toliko utakmica jedni protiv drugih. Svaka utakmica je različita, takva će biti i u polufinalu. Mi smo ovde sa ciljem da dobijemo sve tri utakmice, u petak je druga, videćemo…


Na pitanje da li je Partizan u prednost jer je imao dan odmora, Ivanović kaže:


Ako izgubimo u polufinalu, neće biti zato što smo igrali sada, pa sledeći dan…


Dejan Mijatović


Bez Save Lešića, Uroša Čarapića i još nekoliko prvotimaca rotacija je bila svedena na samo deset igrača, uključujući i mlade snage… Imali smo nameru da odigramo dobru utakmicu, da pariramo Crvenoj zvezdi što duže, s obzirom na hendikepe koje smo imali sa virusom. Imali smo na raspolaganju samo deset igrača, utakmicu smo otvorili čvrsto, disciplinovano, bili dobri na skoku. Zvezda dugom rotacijom i iskustvom drži intenzitet, nama je nedostajao kontinuitet do kraja. Ono što me interesuje u ovim utakmicama jeste da produžimo kvalitet protiv ovakvih rivala, za ono što nam treba do kraja ABA lige. Cilj je bio da pokažemo pravi motiv, želju, borbu i da se tako držimo u svakoj narednoj utakmici. Želim Zvezdi sve najbolje, meč sa Partizanom biće finale pre finala. Očekujemo svi dobru utakmicu.


Marko Radonjić


Došli smo u oslabljenom sastavu, došli smo da pružimo što veći otpor Crvenoj zvezdi. Odigrali smo dobro poluvreme, pokazali smo da možemo sa svima da se borimo. Čestitam im na pobedi i želim sve najbolje, mi se okrećemo ABA ligi.



U poslednjoj utakmici četvrtfinala Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, FMP je pobedio ekipu Metalca i u petak od 17.00 sati u polufinalu će igrati protiv Mege.


FMP je bolje otvorio utakmicu i bio prednosti od samog početka, a osetniju je napravio u 9. minutu – 24:9. Razlika ukvalitetu u korist Beograđana bila je evidentna, a na prvu pauzu se otišlo pri rezultatu 26:12.


Ništa drugačije nije donela ni druga deonica. Tim iz Železnika je držao stvari na terenu pod kontrolom, uz konstantnu dvocifrenu prednost koja nije jednog momenta nije dolazila u pitanje. Metalac nije uspevao da uhvati priključak, pa je FMP na poluvreme otišao sa lepim viškom – 49:34.


U trećoj četvrtini ekipa iz Valjeva je uspela da vrati neizvesnost, pošto je u 26. minutu smanjila minus na devet poena (52:61), koliko je bilo i posle 30. minuta igre – 67:58.


Bio je Metalac u igri i tokom poslednje četvrtine, sa desetak poena zaostatka, a u 35. minutu smanjio na 71:76. Međutim, Mur je odgovorio trojkom, pa dvojkom, i za 30 sekundi ponovo podigao na „plus deset“ – 81:71. Imali su Valjevci još par šansi, ali je posle poena Valinskasa na 2:45 do kraja sve bilo jasno – 87:74.


Kompletnu statistiku možete videti ovde


Izjave nakon utakmice:


Marko Bajić


Znali smo da nas čeka jako teška utakmica, protiv ekipe koja je u samom vrhu ABA lige. Ušli smo u susret sa previše respekta, to nas je kasnije dovelo u poziciju da ne uđemo skroz u egal. Ostatak utakmice, osim prve četvrtine, bio je izjednačen. Želim FMP sve najbolje u nastavku sezone.


Branislav Ratkovica

Čestitam FMP na zasluženoj pobedi, ključ pobede je u tome što su nas shvatili ozbiljno od početka. Čestitam treneru Stefanoviću na svemu što je postigao za ove dve godine, otkako je došao promenio je klub, izgleda mnogo bolje nego što je bio ranije. Utakmica je prelomljena između petog i petnaestog minuta, previše grešaka, preveliki respekt prema FMP, neki igrači su se možda i uplašili… Ideja je bila da izađemo i odigramo čvrstu utakmicu. To smo uradili od 15. minuta, pa dalje. Jurili smo ih dobar deo meča, igrali smo nerešeno u drugom poluvremenu, to sve govori o karakteru moje ekipe. Čestiitam svojoj ekipi na zalaganju i igri, mi se okrećemo KLS koja nam je prioritet


Nenad Stefanović


Utakmica je bila jako teška i zahtevna. Pripremali smo se maksimalno, kao da je svaki drugi klub iz ABA lige u pitanju, to su i u Metalcu osetili. Nismo iskoristili neke prilike da ranije prelomimo susret. Nismo u najboljem momentu, promenili smo plejmejkera, uklapamo se i pokušavamo da uigramo što pre.


Nikola Manojlović


Čestitam Metalcu na odličnoj igri. Mi njih apsolutno respektujemo, ušli smo u meč sa maksimalnom željom da ih nadigramo i pobedimo. Posle tri poraza u ABA ligi želimo da napredujemo dalje. Imali smo velike padove u trećoj i četvrtoj deonici. Ali, šta je, tu je. Idemo u meč sa Megom da probamo da pobedimo i odemo u finale. (Izvor: KSS)


Datum: 16.02.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...